Позор: „Тигрите“ на Бойко изхвърлиха „Нафтата“ от елита

„Витоша“ влезе в Първа лига след победа над „шейховете“ с 1:0

Бургас остана без представител в Първа професионална лига. Нефтохимик загуби позорно с 0:1 от „Бистришките тигри“ на Бойко. Двубоят се игра тази вечер на стадион „Трейс Арена“ в Стара Загора и „Витоша“ Бистрица спечели право да играе в Първа професионална лига от следващия сезон, след като нигериецът Пол Отофе отбеляза единствения гол в мача в 59-а минута.

Първата по-сериозна атака бе за „Витоша“, но удар на Ангел Стоянов в 19-а минута бе спасен от вратаря на „Нефтохимик“, съобщава бТВ.

В 33-а минута Костадин Хазуров изведе Мариян Огнянов сам срещу вратаря на Витоша, но нападателят стреля неточно. В ответната атака Отофе също не можа да опне мрежата на противниковия отбор. Нападателят на бистричани обаче се реваншира в 58-а минута, когато получи отлично центриране от Стоянов и с глава прати топката в мрежата – 1:0 за „Витоша“. Малко по-късно контраатака на бистричани завърши с пас на капитана Садула към Амзин, но последният стреля над вратата.

Отборът от Бистрица продължи да атакува опасно и в 74-а минута отново Отофе бе на върха на атаката, но ударът му премина встрани от вратата. „Нефтохимик“ така и не успя да осъществи по-сериозен натиск до края и „тигрите“ на премиера заслужиха класирането си за елита.