Поредното посегателство върху собственик на медия и български журналисти

Georgi Borisov Georgiev

Да подредим събитията.
В началото на седмицата сайта Биволъ публикуваха материал и интервю със свидетел, който огласи информация за подготвяно убийство на д-р Георги Езекиев, издател на сайта Зов Нюз.

снимка :zovnews.com

Заплахата за живота на Езекиев е заради съдействие на неговата медия към разследване на биволите за ОПГ занимаваща се с наркотрафик, измами и рекет (виж Биволъ ). В своето разследване Биволъ разкриват, че престъпната група от Враца е изключително брутална и разполага с чадър на най-високо ниво. Институциите са сезирани, но не реагират, което доказва, че някой осигурява и прикрива престъпленията на врачанските мутри.
В сряда се свързах с екипа на Люба Кулезич, представих им случая (миналият петък бях във Враца и разговарях с д-р Езекиев и главната редакторка на неговият сайт Мария Димитрова, която също е подложена на натиск и към която също са отправени множество заплахи и закани, включително и за убийството и) и те реагираха мигновенно. Мария Димитрова бе поканена за участие в предаването „Честно казано“ в петък.
Същият ден (сряда) предаването на Люба Кулезич бе свалено от ефир и заменено със запис на старо предаване. Впоследствие стана ясно, че договора и е прекратен едностранно заради необходимостта от „снишаване“ и „смекчаване на тона“, което според мен е чиста проба цензура.
С публикуването на своят материал биволите, както сами заявиха имаха за цел да се даде гласност на случая за да се спаси живота на д-р Езекиев и журналистите от сайта Зов Нюз, като чрез разгласяването му да бъдат възпряни мутрите и институциите принудени да си свършат работата. Екипа на Кулезич имаше същата цел. Аз също.
Това е поредното посегателство върху собственик на медия в България и български журналисти.
Само преди няколко дни собственика на сайта Биволъ, Асен Йорданов бе включен в предаването на Люба Кулезич заедно с журналиста Мирослав Иванов и в ефир бяха инесени факти и информация за контрабандните канали за износ на цигари на Булгартабак (разбирай Пеевски и Буда) за Сирия, Турция и Ирак и връзките на тази контрабанда с джихадистки организации, които се финасират именно с такива схеми.
РЕЗУЛТАТА – Кулезич е свалена от ефир, а договора и прекратен. Дали има връзка нейното отстраняване с гореописаните събития, всеки сам може да прецени.
А както Люба, така и биволите само искаха да спасят живота и осигурят защита на едни свои колеги. И да кажат Истината за контрабандата на дебелите.
В понеделник в 10.00ч. БОЕЦ и непримирими граждани ще бъдем пред сградата на BIT за да изразим солидарността си с Люба Кулезич, да я подкрепим и да защитим свободата на словото! В ДЪРЖАВАТА НА МАФИЯТА тази битка трябва да я водим всеки ден и всеки ударен от мафията да бъде защитаван. В ДЪРЖАВАТА НА МАФИЯТА журналисти, собственици на медии и активни граждани биват уволнявани, заплашвани с убийство, пребивани и смачквани по всякакъв начин и ние, свободните граждани, останахме единствената сила, която можем да се противопоставим на диктатурата на дебелите и да водим битката за свобода и справедливост. И сме длъжни да го правим.

Фейсбук