Посланиците са единствените борци срещу корупцията

Адвокат Емил Василев посъветвал германец, на който чиновници поискали рушвет, да тича при посланика, а той да звъни на Бойко

Посланиците на страните-членки на ЕС май са единствените реални борци срещу корупцията в България. Това сподели във Фейсбук адвокат Емил Василев.

„На мой приятел германец му поискаха пари едни чиновници от Министерство на културата. Щом и в сферата на културата има мафия и корупция, какво да говорим повече? Помоли ме за правен съвет. Викам му – „къв съвет, бе, брат, тичай директно при посланика на ФРГ, той пък да звъни на Бацката“, добавя бившият депутат.

„Оня ден гледам в съда едно момче на около 25-26 години, осъдено от германски съд на 9 години затвор за серия от 11 улични грабежа в Нюрнберг. Беше дело за трансфер. Кокошкарски работи – дърпали на жените чантите“, разказва адвокатът.

„Германците сега ни го връщат да си излежава присъдата в България. Горкият, той си мислел, че във ФРГ е като у нас – крадеш на воля и се разхождаш по улиците с по 15-20 висящи производства. Те пък го опраскали яко“, добавя Василев.

„Въпросният осъден в Германия българин се оказа, че е неграмотен. Никога не е ходил на училище. И какво да очакваме да прави, освен да дърпа на жените синджирчетата и чантите. Тука пък го спукали от бой и не му давали сапун в банята на Централния софийски затвор. Оплакване направи“, разказва Емил Василев.