Потъва ли корабът на шайката?

 Сидеров казва, че не е във властта, а гласувал против вота на недоверие на БСП, коментира червеният лидер Корнелия Нинова

Лидерът на БСП Корнелия Нинова коментира на 49-ия конгреса на левицата, че корабът на управлението потъва и първи го напускат „Обединени патриоти”, съобщи „Фокус“.

Днес се очаква партията да приеме проекта „Визия за България“ и да гласува предизборната си платформа за евроизборите, информира бТВ.

„Те (управляващите – бел.от. ред.) досега осигуряваха попътен вятър, но днес се опитват да се спасят като се разграничат. Г-н Каракачанов предлага данък лукс. Кой е забравил, че само преди месец приехме бюджета“, попита Нинова и изтъкна, че ВМРО са го подкрепили.

Тя посочи, че Сидеров е казал, че не е във властта, а в същото време е гласувал против вота на недоверие на БСП.

„Премиерът Борисов е неспособен да овладее ситуацията, не може да даде стабилност на управлението и сигурност на държавата. Разбира се, той винаги получава ключова подкрепа от ДПС в кризисни моменти“, заяви още Нинова. По думите й това не гарантира устойчивост в решенията и политиките, а е политика на парче и за интереси.

Депутатът от БСП Валери Жаблянов пък коментира в студиото на „Тази събота“, че левицата не се страхува от ГЕРБ и че в партията няма напрежение.