Президентът ядоса ГЕРБавите: Демокрацията е застрашена

 Законите се пишат в интерес на бизнес кръгове, а не на гражданите, каза той в обръщение към нацията

Българският президент Румен Радев отново си навлече гнева на политиците от ГЕРБ, след като в обръщение към нацията, каза, че 29 години след промените у нас демокрацията е сериозно застрашена. Законите се пишат в интерес на бизнес кръгове, а не на гражданите, добави държавният глава.

В отговор от управляващата партия заявиха, че това не са думи на обединител на нацията, съобщава Нова телевизия. Председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов заяви, че не е добре президентът да влиза в „конфронтационен тон“ и намери „координирани действия“ на държавния глава с лидера на БСП Корнелия Нинова.

„За всички е ясно, че той е президент на БСП. Много е тревожно за президентската институция, че президентът влезе в този тон на поведение – да отрича всичко, да търси агресивния подход, вместо изграждането на мостове, гражданско общество, институции, прозрачност“, заяви Цветанов.

Навярно той е забравил обаче, че на президентските избори за Радев гласуваха 2 063 032 българи. БСП няма толкова много симпатизанти. Ако Цецо продължава в същия дух обаче, може и да се увеличи електоратът на левицата.