През празничните дни – на остров Анастасия

Празничните почивни дни в Бургас крият много изненади и забавления. На 4 май 2024 г., събота, е официалното и чакано откриване на Сезон 2024 на остров Света Анастасия, което ще бъде дадено с Великденско гмуркане на водолази от сдружение „Приятели на морето”.

Първото плаване за деня ще бъде в 9 ч. от Магазия 1, като всички пътешественици ще имат възможността да наблюдават гмуркането на водолазите, които ще пътуват със същия курс. Връщането ще се осъществи в 12:30 ч.

Следващият курс за деня е в 10 ч., за да имат възможност още желаещи да наблюдават традиционното почистване на акваторията от членовете на водолазния клуб. Корабът за този курс е с престой до 12:45.

Предвиден е и кораб за 13:30 ч.

След атрактивното събитие на „Приятели на морето“ откриването на Сезон 2024 продължава с музика на плажа, емблематичните миди на тенекия и, разбира се – островно пиво.

Не трябва да се пропуска и изложбата на икони броени дни преди най-големия християнски празник Великден. Тя ще бъде открита на 1 май (сряда). Експозицията е с автор бургазлията Тошко Вачев и ще бъде подреденна в островната църква. Събитието е и по случай десетгодишния юбилей на остров Света Анастасия. Изложбата ще може да бъде разгледана до края на летния сезон.

В останалите почивни дни редовните курсове до острова ще се извършват в 10 ч. и в 13 ч.