Премиерски бисери: БСП е кукувица, чуди се къде да снесе яйцата си

Бойко Борисов изкара Мая Манолова дете на кукувица. Ако спечели изборите столетницата щяла да я признае за свое чедо, но ако загуби – нямало да има нищо общо с нея

В БСП са като кукувиците. Търсят къде да снесат по едно яйце. Ако бие, след изборите застават зад него, но ако загуби – нямат нищо общо с него. Това изръси вождът на ГЕРБавите Бойко Борисов в ефира на bTV.
Пред смаяния поглед на Антон Хекимян след поредния бисер, премиерът изръси, че не бил врачка, за да предопределя резултата от изборите, а после добави, че Битката за София била завършила преди да е започнала, намеквайки, че няма как мъжкараната Мая Манолова да издуха на вота кметицата Йорданка Фандъкова. Ако все пак успеела, щяла да подвие опашка и да ходи при него, за да работят заедно.
Премиерът изтъкна, че уж нямало да се меси в местните избори, а така намекна, че ще работи само с ГЕРБавите кметове. Абсурдно е дори да си помислим, че премиерът ще обърне гръб на столичани, ако независимият кандидат смачка фасона на съпартийката му. Естествено този път той не обели дума за поемане на отговорност, защото се страхува, че ако Мая бие Данчето и той си даде оставката, на предсрочните парламентарни избори ще бъде сразен от Слави Трифонов, Цецо Цветанов и „кукувиците“, пардон другарите му от БСП.
Бойко се опита да изглежда пред камерата наперен, но вероятно много от зрителите видяха един сърдит и уплашен човек. Премиерът с неохота говореше и за бившия си заместник, заради глупостите, които бил изприказвал или май по-вероятно заради новия му проект и опасността да раздели ГЕРБ.
Бойко Борисов пожела успех и на Слави Трифонов, но изръси, че ореолът на шоумена политик щял изчезне, или силно ще бъде надупчен, когато посочи кои ще са му депутатите и министрите. Той не скри, че „Няма такава държава“ му е трън в очите. Макар, че партията скоро бе учредена, вождът, чийто електорат се топи, измънка, че години наред конкурентът му на политическата сцена си правил безплатна реклама по bTV, без СЕМ да се сети да го глоби. Е няма такава държава, а може и да няма такова предаване, подхвърли уж на шега Бойко за ужас на водещия Антон Хекимян.
Дали след такова изказвания България няма да загуби и 111-ото си място по свобода на словото!? Да е жива и здрава кукувицата, която снася яйца в чужди гнезда и новите варвари в политиката, заради които все пак може да има такава държава!