Приватизация по ГЕРБ : БИТкойните на Бочко

Най-после станахме вероятен финансов играч на международните пазари и то след изпълнение на правилото – БИТИЯТ БИТ, А …

Отричаната приватизация по герберски на едни над 210 хиляди биткойна, конфискувани в рамките на спецоперация през май тази година вече е факт и няма как с мълчание и мръкане ала Цацко да се скрие …

Още се чудя какво ли име е дал на операцията Цветанът на мисълта,но нейсе …

Вече сме богати на БИТкойни и дори можем да си платим наведнъж цели 20 % от от държавния си дълг. Обаче страната първо трябва да продаде биткойните – и именно тук се крие проблемът: ако България пусне наведнъж толкова голяма сума биткойни, цената на криптовалутата ще падне драстично, пише германското издание „Бизнес Инсайдър“.

Ами светлия пример на номера от факирството на Сорос в подобни ситуации може пък да стане пътеводен за нас …

Към момента на конфискацията стойността на биткойните е възлизала на около 400 милиона евро, но покрай покачилия се курс на криптовалутата въпросните над 210 хиляди биткойна отговарят вече на около 3,3 милиарда евро ?! Казах аз, че сме богати и може да раздадат на пенсионерите по някой БИТкойн за черни дни, стига Бочката да не ги е скътал с подобна цел … Но кой да ти каже ?

Засега Бочката мъдро мълчи и не казва какво възнамерява да прави с новото си съкровище. А и не е ясно дали все пак собствениците им са издали паролите, необходими за продажбата на криптовалутата.

Освен това конфискуваните биткойни все още не са официално притежание на държавата, тъй като разследването не е приключило, посочва „Бизнес Инсайдър“, цитирайки „Франкфуртер Алгемайне Цайтунг“, но в БГ територията държавата е нещо като Бог и не забравя да си вземе своето дори и след десетки години … При нас има давност САМО на хартия-виж мераците за приватизация на приватизацията с автор Бочката и ГЕРБ.

Знае се, че криптовалутата се използва преди всичко от престъпни групировки. Наркотърговците ползваха биткойните като анонимно разплащателно средство, онлайн-изнудвачите прикриваха с тях следите си, а митническите измамници трансферираха огромни суми от една държава в друга, но сегашният и вероятен играч е държава – член на ЕС и европредседател, каквото и да означава или не това …

Много държави се отнасят с огромно недоверие към криптовалутите, но май това няма да важи за БГ.

В Русия е блокиран достъпът до редица криптоборси, в много африкански и централноазиатски държави търговията с биткойни е напълно забранена, а Китай прекрати борсовата търговия на дигитални валути …

Въпросът е, дали Бочката ще реши да последва примера на ФБР, което в четири търга, през 2014 и 2016 година продаде над 124 000 конфискувани биткойна и изгуби около 1,5 млрд. долара.

Но от ГЕРБ са спестовници и знаят, че колкото и да е заспал народецът наш, любим ще се събуди и тогава за черните дни ще си трябват бели парици пък и ако ще да са криптовалута.

Не че нямат други пари и суджуци …

Кой каза, че дядо Коледа не е от ГЕРБ ?!

Хайде, БИТият(биткойните) бит, а останалите си знаем какво е при тези властници …

Свободен автор-Философът