Призово класиране на бургаски ученици

Бургас за поредна година печели титлата трето място на национални ученически състезания отборно по ракетомоделизъм. В Ловеч се проведоха националните състезания по ракетомоделизъм и авиомоделизъм, в които Бургас се представи с отбор по ракетомоделизъм с участници от V – VII клас. Отборът участва и в състезанието по авиомоделизъм. В резултат на подготовката си Илия Димитров Илиев се класира на трето място и спечели бронзов медал в клас „Тренкорт 1.5” за ученици до VII клас по авиомоделизъм. Константин-Рафаел Русев се класира на трето място в клас „Шоу” също за ученици до VII клас по ракетомоделизъм.

Школата по ракетомоделизъм към Центъра за подкрепа на личностното развитие – Бургас, се ръководи от Георги Янев. През годините клубът е развил много състезатели по ракетомоделизъм. В бъдеще школата ще кандидатства за член на федерацията по авиомоделизъм в България.

Този вид спорт се поддържа в областта единствено в Бургас. Той развива много качества у учениците като спортсменско мислене, технически умения и точност по изпълнение на полетите.