Прикована в инвалидна количка жена от Айтос моли за помощ

От 45 000 евро се нуждае Красимира от Айтос, за да се лекува в Москва със стволови клетки и да слезе от инвалидната количка, а 10 000 от тях вече са събрани
Зов за помощ към българите с добри сърца отправи 43-годишната Красимира Невенова от Айтос. Жената, която от две години е прикована в инвалидна количка, се нуждае от 45 000 евро, за да се лекува в Москва със стволови клетки. Пред Нова телевизия тя сподели, че мечтата й е отново да ходи, а според лекарите от руската клиника, към които се обърнала за помощ, това е възможно, ако се подложи на терапията.
Жената страда от множествена склероза. Само допреди 2 години е била като всички нас – с работа, приятели и мечти.
На 21-годишна възраст лекарите поставят на Невенова диагнозата множествена склероза. Всеки пристъп на заболяването бил свързан със световъртеж, изтръпване и слабост на краката и ръцете до степен, в която тя оставала неподвижна. Така след всяко обостряне на заболяването тя постепенно се инвалидизирала, но успявала да намери сили да се бори с трудностите. Преди 2 години била прикована в инвалидна количка.
„Като за начало се прибрах вкъщи при майка си. Наложи се да напусна работа и започнах да водя един затворен живот, предимно вкъщи. Контактите ми станаха ограничени”, казва Невенова.
Тя не спирала да търси медицинска помощ. Лекували я по утвърдения начин, но лекарствата не давали необходимия резултат. „След като съм преминала през всички възможни утвърдени лечения оттук натам не ми предстои нищо. Търсех в Интернет различна информация и попаднах на тази клиника по хематология и клетъчна терапия в Москва”, сподели тя.
Възможността за консултация в клиниката в Москва е през ноември, но при условие, че процентът инвалидност не нарасне и че жената има сумата от 45 000 евро. До момента дарителската сметка на Красимира са събрани около 10 000 евро.
Безкрайно съм благодарна на тези, които са помогнали за осъществяването на тази цел, каза още Красимира Невенова.

МОЖЕ ДА ПОМОГНЕТЕ НА КРАСИМИРА, АКО ДАРИТЕ ПАРИ НА СМЕТКА:

IBAN BG76UNCR70001519828943
УниКредитБулбанк
Красимира Валентинова Невенова