Приморско губи туристи и пари заради глобата за затъналия джип

Николина Ангелкова и колегите й от Министерството на туризма ще платят ли щетите заради отмяната на Международното състезание по джет ски край плаж Перла?

Приморско губи туристи и средства от реклама заради отмененото международно състезание по джет ски край плаж Перла. Това обяви кметът Димитър Германов. Пред камерата на Нова телевизия той каза, че общината е основният спонсор на състезанието, което за първи път от десет години насам няма да се състои, тъй като концесионерът на плажа се страхува да не бъде одрусан с нова глоба.
„След случая с джипа, който заседна в пясъка на плажа, все още не е ясно дали няма да бъдем санкционирани, ако джетовете се вкарат отново по този начин. За един джип ни налагат 6000 лева глоба. Става въпрос обаче за над 60 участници. Сумата 60 х 6 000 е ужасно голяма и не мога да рискувам“, сподели пък концесионерът на плаж Перла Лъчезар Захариев.
Той е отказал достъп на организаторите на международното състезание, защото няма законов начин да вкарат джетовете си до водата, освен с джипове. А състезанието е трябвало да се поведе след броени дни. Поканени са участници от различни държави и сега спешно трябва да бъдат върнати.
Над 60 състезатели щяха да участват в надпреварата, заяви организаторът на състезанието Дамян Дринков. Той допълни, че по цял свят джетовете се вкарват във водата чрез дърпане от автомобили 4 по 4.
Концесионерът на плажа има основание да не допуска джипове на плажа, след като експерти от Министерството на туризма обявиха, че ще трябва да плати 6000 лева глоба заради загъналия до водата джип. Николина Ангелкова и колегите й от министерството ще платят ли сега щетите заради отмяната на Международното състезание? Едва ли. Явно е, че концесионерът има толкова вина за затъналия джип, колкото и Ангелкова, но понеже е нужна жертва, подчинените решиха да го  одрусат с 6 000 лева.