Приятели на убития Коста протестираха в Бургас

Децата поискаха повече внимание от шофьорите и полицейски патрул в пиковите часове

Стотици ученици от Бургас блокираха едно от най-натоварените кръстовища, край което има три училища. С мълчаливия си протест в памет на 16-годишният Костадин Джардов от Атия, който бе прегазен на пешеходна пътека, докато отивал на училище, те напомниха на шофьорите да ги пазят на пътя, съобщава бТВ.

Учениците от X „к“ клас на Гимназията по туризъм, който миналата седмица остана с един ученик по-малко, поискаха повече внимание от шофьорите и полицейски патрул в пиковите часове.

Защото винаги, когато се случи нещо, се вземат мерки? Идеята е да не се случват такива неща, каза класна на Костадин Светла Тодорова пред камерата на БНТ.

Децата са водени от болката, защото Костадин беше техен приятел, освен съученик, добавя директорката на ТОХ Павлина Градишка.

На мястото, на което Костадин изгуби живота си, вече е поставена т. нар. шумяща маркировка, за да предупреждава шофьорите да намалят скоростта. В ход е проектирането на обещания от регионалнато министерство пешеходен надлез, който трябва да бъде готова до началото на летния сезон.