Протестите срещу скъпият бензин продължават, горивата поевтиняват

Наглостта на управляващите обаче няма предел, Цв.Цв. изкара протестиращите провокатори

Протестите срещу надутите цени на горивата продължават. Протестиращите се събраха в 16:30 часа в центъра на София. Гневът им е предизвикан и заради „Гражданската отговорност“, както и срещу ниските доходи, съобщава Bulgaria ON AIR.

Протестът бе организиран от партия „Възраждане“.

На фона на протестите все пак цените на горивата падат – от 6 ноември досега цената на бензина е паднала с 16 стотинки.

Парламентарният бос от ГЕРБ Цветан Цветанов обаче си навлече гнева на протестиращите, като се опита да ги изкара провокатори.

Всеки е в правото си да изразява своето мнение, стига да не нарушава законовите разпоредби и правата на всички граждани, каза той пред камерата на Нова телевизия.

„Във вчерашния ден имаше много семейства, които се прибираха с децата си и трябваше да бъдат блокирани в продължение на няколко часа, без да бъдат информирани и да могат да предприемат необходимите действия да се изтеглят в по-ранните часове и да не създават стрес за децата си. В немалко от случаите имаше доста провокация и се целеше сблъсък между тези, които искаха да се приберат и тези, които искаха да блокират пътната инфраструктура“, коментира Цветанов.

Провокатори са не хората, които дръзнаха да протестират срещу онези, които надуват цените, а управниците. Вместо да се разкарат от политическата сцена заради греховете си към нашия беден и изстрадал народ, те се опитват да неглижират протеста.