Протести във Варна и София против визитата на Ердоган

Тази сутрин Варна осъмна с плакати срещу визитата на Ердоган у нас.

Плакатите са закачени на видни места, главно около основните булеварди в града. Един от постерите гласи: „Ердоган, не си желан!“ На друг плакат е написано: „Бойко, не сме троянски кон на Ердоган!“

Движение „Възраждане“поведе първия протест срещу визитата на президента на Турция Реджеп Ердоган, който пристига в морската ни столица за среща с лидерите на ЕСи президента Ердоган, която цели да се затоплят отношенията между Общността и южната ни съседка.

„Ние от Възраждане не сме съгласни България и нейната морска столица да бъдат мястото, където Бойко Борисов и неговите началници от ЕС да носят ибрика на Ердоган. Затова на 26 март ще съберем хиляди българи, за да кажем ясно и категорично – във Варна диктатори не се допускат“, пише в пост лидера на „Възраждане“ Костадин Костадинов във Фейсбук.

Гражданите, които подкрепят протеста на „Възраждане“, се събраха на площада пред сградата на окръжния съд във Варна.

Надписи като „Вън Ердоган от Европа“, „Затваряме Варна за диктатори“, „Stop Erdogan“, „Източна Тракия говори на български. Тя е част от нашите духовни граници“, „Лозенград е Български – вечна част от нашето сърце“, „105 години от Одринската епопея. Одрин е наш!“ са изписани на лозунгите на протестиращите.

Преди час започна и протест на „Да, България“ и ДСБ. Поддръжниците на партиите се събират пред Катедралния храм „Свето Успение Богородично“.

Във връзка със срещата в Евксиноград се предвижда и протест в София. Недоволството се организира от партията на Велизар Енчев „Българската пролет“ и ще се проведе пред сградата на Министерски съвет от 18 часа.

Поне се намериха патриоти извън платените на властта да ни отсрамят …

Свободен автор – Философът