Психолог: Гадостите, които ядете и пиете, ви заробват

Според Еленко Ангелов сме станали жертви на „хранително-отровителна“ промишленост

Гадостите, които ядете и пиете, ви заробват. Заради хранително-отровителната промишленост и гадостите, които се рекламират от медиите, сме ту на второ, ту на трето място по смъртност в света. Това каза в интервю за Bulgaria ON AIR психологът Еленко Ангелов.

Според него бирата е дрога. „Тя е коктейл от над 50 химикала. Виждам 50-годишни жени с халби в ръка. Това е наркотична зависимост“, коментира психологът.

Според последния доклад на ЦРУ, България отново държи рекорден показател за смъртност – страната ни се нарежда на трето място в света в мрачната класация. Еленко Ангелов влезе в студиото на „Денят ON AIR“, за да каже кой държи обществото ни в будна кома.

„Има автоагресия и хипноза. Нямаме общество, а овцество. Хората са станали стадо и ние сме си виновни. Кой им налива насила имитационните напитки? Те го пускат като хипноза. Кои са те? Даже аз, заставайки в медия, ставам част от това. Всички се издържат от хранително-отровителната промишленост, от рекламите“, каза мъжът, който е автор на осем издадени книги.

„Хората, които най-малко пари имат, първи са се наредили да си платят сметките. Решението е в еволюция на съзнанието“, апелира психологът.

По думите на Еленко Ангелов, никой не се е стреснал от показателното водещо място на страната ни в мрачната статистика много години и определи отношението като „дебилно“.

Все пак Ангелов изрази надежда, посочвайки младежите, в които вижда „потомци на гордите ни воини“.

„Познавам повечето хора, които са в рекламните агенции – това са хора които не вярват нито в Бога, нито в кармата“, каза психологът.

„Медиите се издържат от хранително-отровителната промишленост. Лошото е, че дебилите гласуват. Като папагали повтарят думите на оня булдок Чърчил, че демокрацията има много недостатъци, но нищо по-добро не е измислено. Измислено е, но в оригиналния й вид, когато неграмотните хора не са гласували“, коментира Еленко Ангелов.

Според него над 70% от българите, които се редят пред урните, са неграмотни и много лесно се манипулират. Това е причината да ни управляват мафиоти.

Психологът се пошегува, че замърсяването е следствие от търкането на лотарийни билетчета.

Според него единственият шанс да се спасим, е като спрем да купуваме имитационни продукти. Нужен е пълен бойкот на всичките гадости, които се рекламират, подчерта той.

„Излизаме заедно да си гледаме телефоните по заведенията. Ближем чашата

и си казваме, че всичко е наред. Търпим едно извращение, което от три години като някакъв пенсионер повтарям. Дебилите повтарят: Ами то не ми прИечи, бе. Ами то е мУдерно.

Кое му е модерно!?“, пита Ангелов.

„Как може да ядеш картон и гадостите в известните вериги? Трябва да се подкрепят малките магазинчета и хората със собствено производство“, подчерта той.

„Струва си да се замислим тази система, наречена демокрация, дали е полезна за България. Едни и същи физиономии гледаме десетки години“, добави психологът.

Той сподели, че пише роман. „В него има много хумор и факти. Всичко, което съм правил досега, ще го прочетете в книгата“, каза още Еленко Ангелов.