Раздор в „Обединени патриоти“? Волен напомни на Валери защо са във властта

Не сме влезли във властта, за да се занимаваме с плажове и лифтове, каза вождът на „Атака“

Раздор зрее в триглавата коалиция „Обединени патриоти“. Лидерите на трите партии ВМРО, „Атака“ и НФСБ са на път да се изпокарат заради плажовете и лифтовете. Тон в разпрата даде Волен Сидеров. Лидерът на „Атака“ напомни днес на колегата си Валери Симеонов защо е във властта. Не сме там, за да се занимаваме с плажове и лифтове, каза той в „Тази сутрин“ по бТВ по повод решението на правителството да разреши строежа на нов лифт в Банско.

„Не знам защо цялата държава се занимава с някакъв лифт. Вероятно става дума за пари. Ние не се съгласихме да участваме в тази коалиция заради лифтове, плажове или пързалки, а заради нещо по-сериозно и съществено – да вдигаме доходите на хората, да се борим с престъпността”, заяви Сидеров.

На въпрос дали решението за Банско е било взето под натиск в последните дни на 2017 г. и различията в мнението на Валери Симеонов и Бойко Борисов по казуса, Сидеров каза „ако обичат, да се уточнят като възрастни мъже”.

Той допълни, че през новата година ще напомня на своите коалиционни партньори, че те са във властта, за да „правят живота на българите по-добър”.

„В България няма само 6 млн. скиори”, каза още Сидеров.

Думите му вероятно са жегнали вицепремиера Симеонов. Дали отношенията им няма отново да се влошат и коалицията да се разпадне е рано да се каже, но може да се каже, че тримата лидери все повече се раздалечават заради скандалите, свързани с плажовете и лифтовете.