Разкаяние за ританите туристки в Слънчев бряг

Хотелиерът Иван Тодоров сподели, че емоциите надделели като видял когато туристки от Израел му налетели и решил да ги срита, но се приземил на земята

Колежката на рецепцията беше наплюта, обиждана от агресивни израелски туристки и аз се опитах да я защитя. Съжалявам, но емоциите взеха връх. Това каза пред камерата на Нова телевизия хотелиерът Иван Тодоров. Той проговори след сагата с ритниците в Слънчев бряг, заради която постоя малко и в ареста.
Хотелиерът разкри, че двете жени са ругаели служителка на рецептата, спомена и за гнусни храчки. Нервите му не издържали когато войнствените женички го нападнали. Малко ненадейно той сподели, че ако не били неговите служители, можело и да се стигне до по-тежка конфронтация. Вероятно служителите му са го спасили от женски шут докато е бил на земята.
„Ситуацията е изкарана изцяло от контекста на случилото се. На 5 юли около 11:00 ч. гостите са дошли в хотела и са попитали дали могат да бъдат настанени. На рецепция им е обяснено, че могат да бъдат приети след 14:00 часа. Колегите ми са направили проверка на резервацията. Любезно им е било обяснено, че трябва да изчакат“, казва Иван Тодоров
„След това туристите са започнали да се държат грубо. Отишли са в бара на хотела, пили са напитки, но не са ги платили. Според тях сме били длъжни да ги настаним веднага. След около час ми се обади старшият администратор на рецепцията, за да ми съобщи за скандала. Дойдох веднага в хотела, попитах къде са гостите. Беше им обяснено, че всичко е наред и просто трябва малко да изчакат.“, добави той.
„След това се опитах да изляза от сградата и тогава трите жени ми се нахвърлиха. Помолих колегите да се обадят на 112. Полиция обаче така и не дойде”, каза хотелиерът.
Той показа декларация, написана на еврейски от агресивните жени. Тя е с ксерокскопия на паспортите им. Те уверяват, че повече няма да буйстват в хотелите и да създават проблеми, добавя Иван Тодоров.
Той се извини публично на всички, които са станали свидетели на инцидента.
Бруталните кадри, показващи как хотелиерът гони жени от Израел от хотел в Слънчев бряг с ритници, обаче бяха показани и по израелската телевизия Канал 2.
Какъв ще е ефектът върху туризма може само да гадаем. На фона на драстичния спад в броя на туристите подобна антиреклама може съвсем да намали количеството на чужденците, желаещи да отмарят по нашето Черноморие.