РАЗЛИКАТА! КЬОВЕШИ – ГЕШЕВ!

Georgi Borisov Georgiev 

В няколко изречения, но достатъчни.
Кьовеши е точно обратното на Гешев и Цацаров – независима, принципна и неподкупна. Целеустремена и безкомпромисна. С действията си в Румъния го доказа. Над 870 румънски „големци” има осъдени в Румъния за корупция. Сред тях премиери, депутати, сенатори, кметове, министри, евродепутат и т.н. Над два милиарда са възстановените средства чрез запори на имущество и банкови сметки. Това са резултати от работата на звеното за борба с корупцията ръководено от Лаура Кьовеши. Няма недосегаеми. Всеки, който е бъркал в кацата с мед си заминава и плаща за деянията си.
Гешев е точно обратното на Кьовеши – зависим и защитаващ интересите на мафията. Нито един осъден за корупция, нито един осъден за злоупотреба с обществени и европейски средства! След разкритието на БОЕЦ за 16-те милиарда източено ДДС и публично огласената информация от следовател Бойко Атанасов, стана ясно, че именно Гешев е бил в основата на сключените от прокуратурата „срамни” споразумения с ОПГ-та за източване на ДДС и данъчни измами. 16 милиарда ги няма и осъдени няма. Но имаме 2135 сключени споразумения! Специализираната прокуратура на Гешев спря и сигнала на БОЕЦ срещу Пеевски за произхода на средствата, с които той от собственик на стар Опел стана мултимилионер! И отново СП на Гешев прекрати всички проверки по сигналите на БОЕЦ (общо 24 сигнала) за АпартаментГейт по разследванията на Биволъ и други медии! И вместо разследване на апартаментаджиите и балконбаджиите, прокуратурата след разпореждане на Гешев образува проверки и ревизии срещу БОЕЦ и Биволъ!
В Румъния – присъди за крадливи управници и конфискация на незаконно придобитото имущество, в България – споразумения, безвъзвратно източени и „усвоени” милиарди от мафията и репресии срещу разкриващите корупцията и далаверите на управляващите!
#СтопГешев
#БОЕЦсрещуМАФИЯТА