РАЗУМЪТ НАДДЕЛЯ-НЯМА ДА ГОНИМ РУСКИ ДИПЛОМАТИ

България ще се ограничи с изказаната вече логистична подкрепа за Великобритания и няма да отзовава руски дипломати, както угоднически, а някои и под натиск постъпиха около 20 държави.
След изслушването на съвета за сигурност, с участието на службите за сигурност и посланика ни в Москва се е наложило становище, че няма достатъчно доказателство за участието на Русия в покушението срещу бившия двоен агент и дъщеря му в Лондон.
Преди това решение да бъде оповестено от премиера Бойко Борисов в парламента се разгоря поредната битка, като очаквано крайна беше позицията само на Цветан Цветанов от името на ГЕРБ.
Общото становище и коментари са, че е надделял разумът и Борисов затвърждава позицията си на миротворец в настоящите кризи в региона.
Страната ни пък се е разминала от вътрешни вълнения, тъй като ако бе заета позиция на сляпа подкрепа за британците, то това би било в остър конфликт с преобладаващото обществена мнение.
По стечение на обстоятелствата, вчерашният четвъртък бе паметна дата от историята ни. На този ден преди повече от половин век британски и американски самолети бомбандираха София, сривайки сгради и вземайки човешки жертви.