Ранените в Каталуния от и за „демокрация“ вече са 844.

844 души са ранените при сблъсъците с полицията, която се намеси, за да не допусне гласуване в референдума за независимост на Каталуния, съобщи регионалното правителство на автономната област, предаде Ройтерс.

Кое е по-справедливо, да се биеш за или заради „демокрацията“ ? Защо ЕС мълчи ? Отново и единствено ли е виновен само Путин ?

Организации и профсъюзи, отстояващи независимостта на Каталуния, отправиха призив за обща стачка в автономната област на 3 октомври, съобщи в. „Вангуардия“, като цитира ръководителя на групировката „Омниум“ Жорди Куишарт.

Каталунското правителство, което е за независимост, заяви, че днес Испания „е срам за Европа“ заради начина, по който се опита да смаже опита на Каталуния да проведе референдум за отцепване, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Кметицата на Барселона Ада Колау нарече испанския премиер Мариано Рахой „страхливец, който се крие зад прокурори и съдилища.

 

„Днес той прекрачи всички граници с действията на полицията срещу нормални хора, възрастни хора, семейства, които защитаваха основните си права“. За мен е очевидно, че Мариано Рахой трябва да подаде оставка“, заяви Колау.

Тя също така каза, че Европейският съюз трябва да заеме становище за това, което се случва в Каталуния.

https://www.facebook.com/dg.torres/videos/10209173620608539/

Явно когато подобни неща се случват в Косово или в Донецк реакцията е една, но в сърцето на Европа -Каталуня, Корсика или Северна Италия нещата са по-различни …

За нас българите обаче случващото се в Бойколуня трябва да е по-важно, защото кръв, полиция, бити българи имаше и при управлението на Борисов, но простият народец го избра трети път да го дои и стриже …

Свободен автор – Философът