Репортери без граници с петиция за защита на Асандж

Само няколко дни остават до началото на изслушването на Джулиан Асандж в Лондон, „Репортери без граници“ (RSF) отправя петиция срещу екстрадицията му в САЩ, където може да бъде осъден до 175 години затвор за обвинения, които включват публикуване и предоставяне на журналисти на информация, обслужваща обществения интерес.

RSF настоява правителството на Обединеното кралство да даде приоритет на принципите на свободата на изразяване и защитата на журналистиката при своето третиране на основателя на Wikileaks и да действа в съответствие с правото на Обединеното кралство и международните задължения на човека в областта на правата на човека.

Моля, спешно подпишете настоящата петиция, призоваваща Обединеното кралство да не се съобрази с искането на САЩ за екстрадиция на Джулиан Асандж. Споделете това обжалване с помощта на hashtag #FreeAssange!

https://rsf.org/en/free-assange

В момента Асанж се намира в лондонския затвор в Белмарш за сигурност, където здравословното му състояние е много тревожно. Изслушването му трябва да започне в Лондон на 24 февруари. Ще бъдем там, за да го подкрепим. Преди това трябва да съберем възможно най-много подписи.

Благодарим Ви за незабавното действие!


РЕПОРТЕРИ БЕЗ ГРАНИЦИ
Кристоф Делуар
Генерален директор

Превод : Авантаж