„Ромео и Жулиета” в Бургас с оригинална сценография

Режисьорката Лилия Абаджиева се присъедини към актьорите под стичащия се на сцената на Драматичен театър „Адриана Будевска” дъжд и заедно с тях прие аплодисментите след премиерата на „Ромео и Жулиета” в Бургас. Тя посвети спектакъла на своя учител, режисьора и дългогодишен директор на културната институция в морския град Борислав Чакринов, който почина в началото на февруари тази година. „Посвещавам този спектакъл с цялата си любов и безкрайната си благодарност на моя учител Борислав Чакринов”, заяви от сцената Лилия Абаджиева и разказа, че това е отдавна бленуван и от двамата спектакъл.

Най-новото заглавие в афиша на „Адриана Будевска” продължи близо два часа и завърши с продължителна водна сцена. Тя е част от сценографията на Васил Абаджиев и за разлика от вплетените множество мултимедийни изображения и музика, които пренасят публиката визуално и слухово между облаци, епохи, архитектура и монументално изкуство, дъждът бе истински и облива във вода актьорите на сцената.

В спектакъла Абаджиева преплита сюжета и поезията на драматурга Уйлям Шекспир със своите съвременни интерпретации на историята за драматичната любов между децата на две враждуващи фамилии от Верона. Част от тях имаха ефекта на комедия и предизвикаха смеха на публиката, а други накараха между сцените зрителите да аплодират.

Следващата среща на публиката с новия спектакъл „Ромео и Жулиета” в Драматичен театър „Адриана Будевска” предстои на 17 април 2024 г. След това предстоят още такива на 13 и 29 май, както и на 6 юни.