Русе и Перник протестират с искане за чист въздух, а Бургас отново спи ?!

Русенци ще се съберат днес в 11.00 ч. пред Паметника на Альоша в града, след което ще потеглят в посока граничния пункт „Дунав мост“.  Идеята на организаторите е да се блокира движението и по този начин да се обърне внимание на всички европейски граждани, че в Русе има проблем с чистотата на въздуха. Автопоход ще премине по улиците на града и ще стигне до Дунав мост, където протестиращите ще блокират за кратко движението.

Перничани също ще се включат в инициатива за по-чист въздух тази неделя.

Днес с концерт под наслов „Дишай Перник“ те ще се включат в инициативата. Инициативата е на група граждани, обединени от желанието да  работят за по-чист въздух в Пернишко.

Представители на  „Грийнпийс България“ и „Нулев отпадък“, също ще участват с експертна информация за проблемите с въздуха и замърсяването. Ще бъде прожектиран филмът „Бунище Земя“.

И докато в Русе и Перник имаме събудени граждани и форми на протест за чист въздух, то в Бургас при редовно замърсяване гражданите спят, а общински съветници от малка група се надяват да ги подкрепят колегите им в някакъв референдум за по-точно и всеобхватно измерване на мръсотията … Все едно с по-точен термометър да свалиш високата температура ?!!

Свободен автор – Философът