Свалиха Светослав Костов заради цензурата в БНР

И до днес няма отговор на въпроса какво се случи на 13 септември и как така се отстраняват журналисти. Костов обаче не е единственият виновник за цензурата в БНР

Съветът за електронни медии прекрати предсрочно мандата на Светослав Костов като генерален директор на Българското национално радио. Членовете гласуваха единодушно с 5 гласа „За” уволнението му, съобщи бТВ.
Тока само 3 месеца след избирането му за генерален директор на БНР, Костов вече е никой в радиото.
В отговора си до Съвета той твърди, че на 13 септември не е преустановявано излъчването на програма „Хоризонт”, че е имало профилактика и че не е нарушавал никакви закони.
Според СЕМ и до днес няма отговор на въпроса какво се случи на 13 септември и как така се отстраняват журналисти.
За изпълняващ длъжността е назначен Антон Митов, който в момента е шеф на архива в радиото.
Отстраненият Светослав Костов обаче не е единственият виновен за цензурата в БНР. Наскоро бившият посланик в Русия Илиян Василев разкри, че е невъзможно радиото да спре програмата си без на петата секунда да се задействат службите, а премиерът да научи веднага какво се случва. Бойко обаче реагира едва, когато стана напечено и всички разбраха за цензурата в БНР. Защо ли така закъсня, а после заговори за саботьори? Ясно е вече, че Костов е изпълнявал поръчки, на тези, които са искали да запушат устата на смелата Силвия Великова. Сега той гръмна като бушон, но тези „саботьори“, които дадоха накъсо системата, ще продължат да се месят в работата на колегите от държавното радио.