Светът се готви да подпише пандемичното споразумение

Глобалното споразумение за пандемията беше изготвено от Международния орган за преговори (INB) в рамките на Световната здравна организация и проект на този документ беше публикуван през декември 2022 г.

Съдейки по съдържанието му, той има потенциала да промени живота на хората по целия свят. И сега, когато това споразумение се подготвя за подписване от страните-членки на СЗО и навлиза в последния си етап (процедурата по подписване е насрочена за май тази година), трябва да погледнем отново съдържанието на този документ и да настроим съзнанието си така, че той да не се подпише от България .

На 6 октомври 2022 г. СЗО публикува доклад от срещата си за преглед на измененията на Международните здравни правила (МЗП). Говори се, че новото издание на IHR е предназначено за „ефективни отговори на предизвикателствата на пандемията от коронавирус“. Пандемичното споразумение включва въвеждането на базиран на QR код „цифров здравен сертификат“ за хората по света. Този сертификат ще се издава само на ваксинираните срещу Covid-19. Нека припомним, че това вече се случи у нас, в Русия и по света.

Но най-интересното в разработването на новото издание на IHR, което се проведе тихо и без публичност е, че в него участва и руското Министерство на здравеопазването. В специалния доклад се посочва, че „Руската федерация от името на Евразийския икономически съюз“ е внесла предложения по редица точки в Международното споразумение. Това означава, че руските служители от Министерството на здравеопазването са участвали в подготовката на споразумението за пандемията. Ако Русия го подпише, тогава те определено ще ни сложат цифровата примка на врата.

Това ще се случи по редица обективни причини.

СЗО ще бъде единствената организация, която може да се ангажира да защитава от епидемии и пандемии. Държавите – членове на СЗO, трябва да признаят финансирането на структурата и да й дадат ръководната роля в координирането на здравето на световното население.

Друг начин няма. Споразумението беше подготвено изключително за ръководната роля на СЗО. Това е посочено в член 19, който говори за наднационален орган, който ще координира готовността за предотвратяване на пандемия и ще създаде мерки за отговор на глобално ниво – в регионални и национални юрисдикции.

Всички решения на Световната здравна организация имат задължителна сила за страните участници. Тази ситуация се помни, преживяхме я, всеки трябваше да се справя с наложената ни принуда и всички да носят маски, социално изолирани и подложени на локдаун. Да се борим със системата на властта и нейните решения е изключително трудно.

Споразумението за пандемията, което се подготвяше за подписване още през 2023 г., обаче зацикли, а причината за това зацикляне беше реакцията на хората по света, които протестираха срещу действията на СЗО, както и войната в Украйна, И сега, за да не се повтори това и всички решения на СЗО да се изпълняват „безпроблемно“, в споразумението беше въведен член 16.

Член 16 от Споразумението, под предлог за повишаване на нивото на грамотност в държавите относно пандемията и общественото здравеопазване, внася изискване за твърда цензура по отношение на всички източници на информация, като ще бъдат поставени под надзор от държавните органи в СЗО. Това е изискване от всяка държава за борба с „невярната” информация и „дезинформацията” на местно ниво”. В обществените науки се твърди, че въпросът за критика правилността на мерките е по същество обявяването на това за престъпление.

Както виждаме, няма граници за лудостта на чиновниците от СЗО, зад които стоят глобалните управленски структури. Те не само „пророкуват“ на света за нови смъртоносни пандемии, но и нямат средства да ги спрат реално. На хората се предлага единствено ваксинация и карантина.

Знаейки какви са съвременните ваксини днес, не можете дори да си представите как ще се окажем подложени  на универсалната ваксинация за света и човечеството. Ако говорим за плановете на глобалистите за намаляване на населението на планетата, споразумението за пандемията ще се превърне в още един механизъм за унищожаване на хората.

До май, когато трябва да бъде подписано пандемичното споразумение, не остава време, така че активни обществени организации, независими експерти и всички хора с добра воля трябва да положат огромни усилия, за да принудят властите да решат въпроса с оттеглянето на страната ни и ако е необходимо, да се отстранят онези служители, които пречат на това.

Улисано в агресивна кампания за замяната на българския лев с евро, предишното и сегашно служебно правителство дори не е съобщило, че страната ни  подкрепи подобни идеи. Пресотделът на здравното министерство не е публикувал нито едно съобщение за срещата в Швейцария. Не става ясно нито каква е позицията на България за проекта за пандемично споразумение, нито кои лица ще участват на заседанията, нито техните гледни точки.