Свещеният Граал заровен край Малко Търново?

Коридори и мистичен обект намерени на 18 метра дълбочина с помощта на георадар, откритието в некропола на Бастет може да промени представите ни за света

Екип от археолози, историци и спелеолози откри на 18 метра дълбочина край Малко Търново прави коридори и мистичен обект. Може би там е заровен Свещеният Граал, съобщава в. „Компас“. Неотдавна бившият шеф на Военния архив във Велико Търново Пейчо Тодоров сподели в интервю, че е открил мястото, където преди около четири хилядолетия “белодрешковците” от страната на фараоните са поставили саркофага с тайното знание. Според него информацията, закодирана в Граала, ще спаси света и страната ни от предстоящите катаклизми, описани в Библията и в предсказанията на древните египетски шамани.
Имаме уникалния шанс в нашите земи да са останали важни хранилища на информация, която все още не ни е достъпна. Това пък каза в „Ничия земя” по Нова телевизия единственият жив участник в експедицията от 1981 г. проф. Иван Прокопов. Историкът археолог разкри как лично проф. Кръстьо Мутафчиев (който описва в книгата си „Homo Sapiens за произхода на Homo Sapiens“ как край връх Градище е погребана египетската богиня Бастет – б.а.) го е поканил преди почти 40 години да участва в първата секретна експедиция край Малко Търново, чиито резултати също се пазят в тайна.
Мястото се определя като сакрално. Мисията е била ръководена от дъщерята на Тодор Живков – Людмила.
„Това, което регистрирахме с апаратурата, е аномалия на около 18 метра дълбочина. Има подземни коридори, които са доста правилни“, каза директорът на Историческия музей в Приморско и ръководител на интердисциплинарното изследване Даниел Пенов.
На 18 метра в един от тези коридори засякохме обект, уточни ръководителят на спортен клуб „Екстрем“ по алпинизъм, спелеология и скални проучвания Атанас Русев.
На мен ми прилича на гробни камери, сподели пък директорът на Историческия музей в Малко Търново Ивелина Иванова.
Проф. Иван Прокопов призна, че експедицията, в която е участвал през 1981 г., остава обвита в тайни и белязана със смърт.

„Много стечения на съвпадения има. Беше привилегия обаче да съм в тази експедиция, макар че поканата не бе любезна, а доста настоятелна, т.е. от този вид, който не можеш да коментираш и да отказваш“, разкри той.
„Имаше и други специалисти, но историк археолог бях само аз. Бях в началото на кариерата си и бях учуден защо поверяват толкова отговорна работа на млад човек. Оказа се, че изискването на ръководството е човекът да не е ангажиран с политически влияния, да е съвсем неутрален и с малко контакти. Людмила Живкова е определяла състава“, добави професорът.
„Ангажиран с експедицията бе и тогавашният вицепремиер проф. Стамат Стаменов, а проф. Мутафчиев, който ме покани, бе началник на отдел „Културно наследство“ в Комитета по култура“, уточни ученият.
Той разказа и за мистериозната иманярска карта, върху която е имало неразбираеми чертежи, геометрични фигури и йероглифи. След като документът попада при Людмила Живкова, съветникът й Кръстьо Мутафчиев се опитал да разчете древното писание, но не могъл и се наложило да се търси помощта от Ванга.
„Людмила Живкова си е позволила да се среща с високопоставени британски служители. Те са били на много високо ниво – примерно министър на отбраната, шеф на МИ-6. Може само да гадаем какво са й казали, но е било в интерес на хуманизма. Не е било свързано с България и българските интереси. Имаме уникалния шанс в нашите земи да са останали важни хранилища на информация, която все още не ни е достъпна“, заяви пред камерата на Нова телевизия проф. Прокопов.
Информацията, която дъщерята на Тато получила от МИ-6 и разказаното от Ванга съвпадало.
Пророчицата казала, че картата сочи място до Малко Търново, на което има гроб на жена, държаща жезъл от извънземна материя. Около нея са пръснати несметни богатства – злато на буци, предмети и оръжие. Много, много отдавна те дошли по вода от Египет, били стройни и високи, с черни коси. „Белодрешковците“, за които говори и полк. Пейчо Тодоров, носели маски на лицата си.
По думите на Ванга дори и да бъде намерен саркофагът на Бастет, няма да можем да разчетем писмото, а то е много важно, защото с него е записана историята на света – две хиляди години преди нашето време и две хиляди години след него.
Според преданието погребаната край Малко Търново египетска богиня всъщност била местна тракийска принцеса. След като се озовала в Древен Египет, жреците започнали да я изобразяват с глава на котка. По нейна последна воля Бастет била погребана в родните й места. Гробницата е построена през VIII в. пр. н. е. и била затрупана с тонове земна маса и скални късове, за да се скрие. Хилядите роби, построили светилището на божеството, били избити до крак, за да не разнесат свещената тайна.
„Аз видях копие на иманярската карта. Имаше някакви линии, личеше, че е отбелязан релеф. Племенницата на Ванга – Красимира Стоянова, я занесе при пророчицата и точката, която тя е посочила, гледайки релефа на местността, бе тази, където работи експедицията“, поясни проф. Прокопов.
„Ванга е казала, че на даден ден през май на скалата се проектира силует на старец. Там е погребана богиня, но не трябва да се безпокои, защото с нея в пещерата са заложени скрижалите с историите на света векове назад и векове напред“, каза пък бившият началник на ГПУ – Малко Търново полк. Тодор Браяновски.
„Това ще се открие, когато човечеството достигне до необходимия стадий на развитие.
Ванга е казала, че не трябва още да се започват разкопки“, добави той.
„На 10 дни веднъж Красимира отиваше при леля си на консултация. Какво търсим, не ни беше казано“, споделя Иван Прокопов.
Години след експедицията проф. Мутафчиев описва доказателствата за съществуването на некропола, в който смята, че е скрито хилядолетно послание. Те обаче изчезват. Малко след края на експедицията Мутафчиев е арестуван за присвояване на средства в особено големи размери от отдел „Културно наследство“.
Започнаха едни дела за разчистване на терена от хората, които са близо до Живкова, защото се е смятало, че тя се е поддала на пропагандата, на влиянието на външните сили, обясни проф. Прокопов.
Кръстьо Мутафчиев лежал в затвора 8 години. След излизането му на свобода смъртоносна болест не му позволява да продължи разкритията.
„Той не беше добре. Нямаше желание да говори. Бяха го тормозили много. По много грозен начин са постъпили с него“, коментира Прокопов.
Той разкри как преди 40 години минен инженер с лека техника се опитвал да достигне до гробницата на Бастет.
„Механично се изваждаха почвени наслоявания и камъни. Наблюдавах дали няма да се получат следи от археологически предмети. Запълването не бе от това, което е преди хиляди години, когато е функционирал този обект. Видимо там бе работено по-късно. Защо, кога и как, не знам, но когато бе изчерпан почти до края на галерията, се откриха фрагменти от късноантична керамика, част от оборудване на минни галерии“, заяви ученият. След това цялата документация – докладите, разговорите, коментарите, предметите, се загуби, добавя той.

Както внезапно започна всичко, така и внезапно спря, каза пък полк. Браяновски.
„Задействаха се всички служби и прекратиха работата ни. Вероятно това е станало заради външен натиск. Бяхме в система, в която нищо не се правеше самостоятелно. И сега е така, но само ни подсказват какво да правим, но не толкова демонстративно“, коментира проф. Прокопов.
„Съществува мълва, че всеки, който се докосне до Бастет, умира. За съжаление, като че ли това се потвърждава в голяма степен. Били са ангажирани 10-12 човека, но не знам дали има двама живи“, каза пък бившият шеф на граничарите в Малко Търново.
Дядо Киро, който пък е бил кмет на града, каза, че в деня, когато му се обадил министърът на регионалното развитие и му споделил, че ще ходи до Мишкова нива, държавникът починал. Същото се случило и с Людмила Живкова – казала му, че ще посети местността, но се разболяла и не отишла.
Ванга е казала да не ровят, но не са я послушали, добавя той.
„Трудно е да се каже дали дъщерята на Тодор Живков е починала заради разкопките. Или е трагично стечение на обстоятелствата, или е волята на Вселената да не правим неща, които не трябва“, добавя професорът.
Засякохме интересен обект с помощта на георадар, на който трябва да се обърне внимание, каза пък Атанас Русев. Има нещо и то не е открито, добавя Даниел Пенов. Той уточни, че георадарната апаратура, с която са правени проучванията край Малко Търново, е собственост на Историческия музей в Приморско. С нея може да се разбере какво има на дълбочина до 25 метра под земята, каза пък природозащитникът спелеолог.
„Изследването, което проведохме, бе чисто разузнавателно. Опитахме се да обхванем района, който не е малък. На едно място само засякохме, че има подземни коридори, които са доста правилни. На 18 метра в един от тях засякохме обект, който вероятно е симетричен. Големината му е приблизително 30-40 см“, добавя Русев.
„Става ясно, че тези тунели са правилни, т.е. са издълбани от човешка ръка. Там има нещо като малка зала, от която тръгва тунел“, уточни той.
„Ако проследим данните за добива на сол, на благородни метали, концентрацията на богатство, може да се каже, че тук се създава център на света. Некрополът във Варна пък е свързан с хората, които са притежавали много големи средства. Не се губи знание. Този район е бил водещ. Оттук тръгват клановете, които създават по-късно големите цивилизации. След време някои са се върнали, за да оставят важна информация“, разказва проф. Прокопов.
„Не ме е страх да говоря за тайни, загадки, защото всеки ден се сблъскваме с тези неща. А дали сега му е дошло времето, никой не може да каже“, каза пък Атанас Русев.
Може би му е дошло времето за разкриването на тайните на Странджа, която е кръстопът на два континента – Европа и Азия, на транспортни и културно-исторически коридори.
В интервю за „Компас“ пък неотдавна ясновидката писател Маргарита Стоева каза, че Странджа е като църква, строена от Господ.
Неземна мощ струи от всеки параклис, от всеки камък и дърво, но планината колкото е величествена, толкова е и страшна. На юг от Бургас има места, които са умалени копия на Бермудския триъгълник. Някои от тях са с квадратура колкото една стая, но припари ли човек там, се прощава или с живота, или с разсъдъка си. Животните не смеят да влязат в тях, защото усещат мощното енергийно въздействие върху телата си.
Стоева и полк. Тодоров вярват, че тайните на египетската богиня ще бъдат разгадани и тази изключително ценна информация ще бъде използвана за духовното ни издигане.