Сговорна дружина ветото събаря

 С решението да не се съобразят с ветото на президента управляващите доказаха думите на Радев, че нямат воля за прозрачни и честни избори

Ветото върху Изборния кодекс пада. ГЕРБ и Патриотичният фронт се събраха и решиха да не се съобразят с идеите на президента Румен Радев.
Те обещаха да върнат само ниския праг на преференциите, съобщава бТВ.
Президентът Румен Радев върна Изборния кодекс за повторно разглеждане от депутатите и призова БСП да се върнат в парламента. Мотивите на държавния глава за вето номер 14 е, че промените в Изборния кодекс издават отсъствие на воля за прозрачни и честни избори.
„Ние просто ще отхвърлим ветото и ще пристъпим към връщането на 7 процента преференция, за да може избирателите да пренаредят листите. Искаме да не се правят внушения и манипулации и нарушаване на изборни права”, каза Цветан Цветанов, председател на ПГ на ГЕРБ.
Внушения не се правят. Самите политици с решенията си ни показват, че президентът Румен Радев е прав, твърдейки, че управляващите нямат воля за прозрачни и честни избори. Ако искаха да отпаднат съмненията за фалшификация на вота, ГЕРБ и патриотите щяха да приемат предложението за Биг Брадър в изборните секции. Броенето на бюлетините трябва да става пред камери и да се излъчва в нета, за да са сигурни гласоподавателите, че гласовете им отиват точно за тези, за които са гласували. Президентът е и за машинно гласуване, но управляващите твърдят, че такова чудо нямало нито в Германия, нито във Франция. От опозицията обаче изтъкнаха, че на германците и французите хич не им трябва, защото си нямат Бойко, а и не знаят какво е да се купуват гласове.

Дружно управляващите ще съборят ветото. Докога ще ги търпим?