СИРИЯ-В УСТАТА НА ВСИЧКИ, А ИСТИНАТА СЕ ПРЕМЪЛЧАВА

Сирия е поредната страна от Близкия Изток, за която не минава ден без информация. Тя е и поредната, срината от оръжия, и привнесена гражданска война.

На пръв поглед уж всичко ставащо там се знае от всички. Истината обаче е, че обикновените хора са изградили представите си само от медиите. Всички те вкупом се възмущават от дадените жертви и разрушения. А от година-две и от извършените кървави атентати в сърцето на Европа.

Много от истината обаче се премълчава. Общото впечатление, което Западът насажда е, че Сирия се управлява от диктаторски режим, Ислямска държава също е лоша, лоши са и руснаците, които видите ли не били на страната на демокрацията.

За какво „демократичният” свят не иска да се говори?

1. Сирия е светска държава. Президентът Башар Асад, наследява на поста своя баща. В многонационалната държава всички граждани и религии са с равни права. На последните избори, преди по-малко от година Асад печели с 80 на сто от гласовете на сирийците.

2. Гражданската война започва и се води от финансираните от САЩ Мюсюлмански братя, както и от крайно ислямитски и салафитски организации. Днес техни разклонения и най-вече Ислямска държава водят терористична война навсякъде по света. В завладените от „бунтовниците” територии са забранени училищата и университетите, унищожава се историческо и културно наследство със световно значение, жените нямат никакви права

3. Всички съседни държави и огромни западни компании имат интереси да контролират части от Сирия. Израел окупира Голандските възвишения заради открити петролни залежи. САЩ и Великобритания имат интерес от прокарването на тръба от Катар, и излаз на Средиземно море. Турция пък на практика вече е окупирала територии на северозапад. Неин проблем са кюрдите, които търсят създаването на собствена държава. Всъщност, близкоизточната държава е парцелосана отдавна заради бизнесинтересите на богатите отдавна.

4. На практика, интересите на Запада не съвпадат с тези на Сирия. Русия също има стратегически интереси, но те съвпадат в голяма степен. Именно за това Русия е единствената държава, чиято армия е официално поканена да помага на законното правителство.

Та при тази сложна ситуация бъдещето не изглежда розово. Компромати, намеси във вътрешните работи, ракетни удари и пр. са част от арсенала.

Сирия просто е поредната държава в която САЩ и големите западни страни ИЗНАСЯТ СВОИТЕ РАЗБИРАНИЯ ЗА ДЕМОКРАЦИЯ. Този път обаче номерът може и да не мине. Защото чрез безалтернативната миграция войната влезе и в домовете на Европа.

А да искаш всячески свалянето на президент, избран чрез гласуване от 80 процента от народа си е само лицемерие. Което, информационната мъгла пречи на повечето хора да видят.