Скандални билбордове махнаха във Варна и Бургас

Политик гневи Азис, плюе прегърнати гейове и му припомня целувките на Китаеца

Билбордове от кампания за толерантност към еднополовите двойки предизвика скандал във Варна и Бургас. Един от плакатите беше залят с боя от недоволни варненци. След случката и след стотици сигнали на граждани билбордовете в морските градове бяха свалени, съобщи бТВ.

Фирмата собственик на рекламните съоръжения е получавала по над 70 сигнала на ден срещу билбордовете.

Според Димитрина Иванова от сдружение „Нов живот”, която инициира кампания да се подават сигнали срещу билбордовете, те склоняват към разврат и блудствени действия и са в нарушение на Наказателния кодекс. „Какво ще си помислят 2 малки деца? Детската психика е изключително уязвима”, изтъкна тя.

„Не е допустимо да имаме откровена пропаганда на хомосексуални отношения, и то да се прави по начин, чрез който постепенно това да ни бъде налагано като някаква норма”, каза пък лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов, който е и общински съветник.

„Това, което тези билбордове пропагандират, не е нормално. Ние нямаме нищо против хората с нетрадиционна сексуална ориентация, но не и това да се пропагандира. Кой какво прави в собствената си спалня, си е единствено и само негов личен проблем. По същия начин бихме били провокирани, ако видим билбордове с разголени жени”, подчерта той.

Вероятно от думите на старейшината се е засегнал и чалгаджията Азис, защото Костадинов припомни за страстите му милувки с Китаеца и как билборд с тяхна целувка, поставен срещу паметника на Васил Левски в столицата, е бил свален, когато Бойко Борисов е бил кмет.

Организаторът на кампанията за толерантност към еднополовите двойки Симеон Василев от фондация „Глас” пък каза, че плакатите не противоречат по никакъв начин на установените правила за външна реклама. Тяхното сваляне и вандализиране е това, което е подсъдимо и неправомерно, коментира той.

„Не мисля, че една прегръдка между двама мъже е нещо скандално, порнографско или призоваващо към разврат”, заяви Василев и добави, че както снимките на голи жени не са го направили хетеросексуален, така и билборд с прегърнати мъже не може да направи децата гейове. Той призова родителите да не възпитават детето си в предразсъдъци.