Слоганът на BG европредседателството: Долу мафията и корумпираните управници!

Внушенията, че в САЩ били наивни и дори подкупни, защото се заели да защитават банкера Цветан Василев са предмет на медицината. Безмозъчният тръст, който диктува тази лъжа в пеевските медии с реакцията си показва, че в шайката Кой е проникнал страхът – сериозна крачка към разпада.

По закона „Магнитски” се разследват тези, които преследват хора, свидетелствали и предоставили данни за корупция по високите етажи, където злоупотребяват с властта за лични цели. Просто е, но и болезнено.

Цветан Василев е само повод институции и среди в САЩ да се задействат. Те обаче не са негови адвокати, а разкриващи антиобществени практики. И не научават сега за корупцията у нас, защото доклади на Държавния департамент я описват от години.

Именно това притеснява хора от властта, прокуратурата и политическите среди у нас – че ще бъдат разкрити връзките и зависимостите между тях. Че ще лъсне отдавна известният кръг, разгромил КТБ, за да може след това да заграби нейните активи.

Става дума за Виваком, Дунарит, Авионамс, Винарска изба Телиш, хотели на планина и море, сгради в София и страната, Петрол, стъкларски завод в Сърбия, верига магазини в Румъния и пр. и пр. Все неща от т.нар. „дупка” за милиарди, които уж били изчезнали. Ще стане ясно, че тези милиарди не са „ходили” никъде, а са в активите на банката. Ако наистина бяха изчезнали, синдиците щяха да посочат следите, а прехвалената „дъщерна” фирма на „Алекс партнърс” щеше да ги е открила. Няма обаче такова нещо, няма и да има. Скоро и балона „Алекс партнърс” ще се спука, но да не бързаме с новините…

САЩ ще разкрият схемата на удара срещу КТБ. Тя няма да е изненада, но ще удари тежко версиите на прокуратурата и мафиотско-политическите кръгове, че банката е била пирамида и се е самофалирала. Този филм ще отиде на боклука. Ще научим поименно хероите, които пращаха прокурори в офиси на фирми, свързани с КТБ и „зареждаха” определени медии – включително БНР – с анонимни доноси и „новини” за готвено убийство срещу Делян Пеевски, за един подуправител на БНБ, за самия Цветан Василев, за съпругата му и пр.

Очакваните разкрития ще потвърдят очевидното: тези, които удариха банката, след това посегнаха на активите.

Добрата новина за мафиотите в тоги и с политически имунитет е, че по закона „Магнитски” няма как да бъдат съдени. Сиреч, няма американците да ги вкарат в затвор. Лошата новина обаче е, че ще стане ясно, че са предизвикали една от най-големите кризи у нас по криминален начин. Освен това САЩ може да им отнеме правото да посещават страната, достъп до банки в Америка или да им блокира сметки зад граница. Последното ще е особено болезнено.

Ще научим също кои лица от висшия ешалон на различните власти, са получавали бели пликове с пари заради рекет и „услуги”. В момента тази практика продължава, повсеместна е и съсипва всеки опит за нещо смислено. Защото моделът Кой и статуквото се хранят, произвежда и заразяват с корупция.

Таксата за задействане на процедурата по закона „Магнитски” е 50 000 долара. Не на месец, както пишат пеевските медийни ибрици, а цялата. Никакви други пари не се плащат. Така че истерията, как Василев наливал пари от КТБ на хора в САЩ да го защитават, е поредното тъпоумие. Волът като рие, на гърба си рие… „Телеграф” дори ни „отваря очите”, че „фабриката за фалшиви новини се мести отвъд океана”. То бива да си прост, ама чак толкова е патология…

Дали Цветан Василев е разкаял се бивш участник в мафиотската схема на Кой, дали е бизнесмен, преживял катарзис или поредния българин, принуден да плаща рекет на властта, за да му се „разреши” да прави бизнес – ще се разбере скоро. Българският съд – рано или късно – също ще даде отговор.

Ето и някои от хората, които имат отношение към случая „Василев”:

Бил Ричардсън (пълно име Уилям Блейн Ричардсън III), директор  на Центъра за глобален ангажимент „Ричардсън”. Известен американски политик от Демократическата партия, бивш губернатор на Ню Мексико. Член на Конгреса, посланик на САЩ в ООН и министър на енергетиката в администрацията на Бил Клинтън. Известен защитник на човешките права. Четири пъти номиниран за Нобелова награда за мир.

Джоузеф Огъстин, изпълнителен вицепрезидент на JWI Inc. Работил почти 30 години в ЦРУ. Известен със задълбочените си анализи и познания в областта на бизнеса, банковото дело и политическите среди.

Рекс Тилърсън, държавен секретар на САЩ. Според телевизия „Си Ен Ен“ това е човек, който има „добри отношения с официалните лица от всички нива в Русия”. Името му е известно в още 95 страни, където петролният гигант „Ексон-Мобил“ – най-голямата публична компания в света – има офиси и развива дейност. Тилърсън е бил шеф имено на тази компания, която годишно добива нефт за около 370 млрд долара.

Ерик Рубин, посланик на САЩ в България. Дипломат от кариерата. Започва като репортер в „Ню Йорк Таймс”. Във Вашингтон е заемал редица длъжности, в това число в Центъра за операции към Държавния департамент (1989); както и в Службата по въпроси на Съветския съюз (1989-1991); бил е специалист по регионални въпроси и въпроси на сигурността в Централна и Източна Европа; специален помощник на помощник-държавния секретар за Европа и Канада (1996-1997); помощник-прессекретар на Белия дом по въпросите на външната политика и директор по обществени въпроси в Съвета за национална сигурност и пр. Бил е заместник-посланик в Посолството на САЩ в Москва (2008-2011).

Сега си представете как тези мъже получават от Цветан Василев милиони, източени от собствената му КТБ и лишават учители, пенсионери, медици, миньори и пр. от заслужено увеличение на доходите. Щеше да е смешно, ако не беше толкова идиотско.

Друг въпрос е каква услуга правят тези издания на Василев в сегашната ситуация… Трябва обаче да имаш акъл поне колкото на пиле, за да го проумееш.

А планът през юни 2014 г. е бил следният. сриват КТБ, арестуват Цветан Василев, който се „самоубива” в ареста, след което бързо и тихо заграбват активите на банката. За месец-два всичко е забравено, вложителите да го духат, а моделът Кой триумфира.

Василев обаче обърква плана: излита часове преди ареста и спасява живота си. Тогава шайката Кой му предлага да им прехърли бизнеса, а те да го оставят жив и ще си затворят очите да се запилее в някое затънтено място на земята.

Той отказва. Което принуждава прокуратурата да предприеме това, което предприе: повдигане на обвинения, репресивни мерки срещу противниците на режима Кой, преследвания, заплахи, манипулации, създаване на парламентарна комисия, медийни атаки и клевети – целият арсенал на една мафиотска война, водена от мафиотизирана върхушка. Отказът на Цветан Василев да умре или да се скрие в дън гори предизвика задкулисието да си покаже истинското лице. Не само това, той проговори за корупцията по най-високите етажи на властта. Ако и други бизнесмени сторят същото – нещата ще се обърнат. Българите ще получат шанс, ще се появи и политическа алтернатива на зловещото статукво.

Изводът се налага сам: мафията, която владее България, се страхува от разследването в САЩ по закона „Магнитски”.

Долу мафията и корумпираните български управници! Това, а не изтъркания израз за съединението е подходящия слоган за предстоящето председателство на Съвета на Европа в София.

И въобще, що пищите, бе, серсеми, нали сте чисти, неподкупни и се борите с корупцията като тигри, от какво ви е страх?!

Тигри, тигри, ама бистришки – отговаря ехото… Цацаров, повдигни му едно обвинение на това скапано ехо! Борисов, изпрати му НАП, ДАНС и МВР! Деляне, вземи му бизнеса и да мре.

Дали америкаците си дават сметка в какво тресавище нагазват?

Д-р Димитър Попкутуев, Фрогнюз