Слънчев бряг АД инвестира в инфраструктура за лято` 2019 над милион и половина

Най-големият български курорт по Черноморието – Слънчев бряг отчита труден сезон`2019. Благодарение гъвкавата политика на бранша някои от трудностите поетапно са преодолявани, смятат от Слънчев бряг АД. Туристите са били по-малко от предишни сезони, свободни места в някои хотели в Слънчев бряг е имало до края на лятото. В разгара на сезона някои собственици на хотели с три и четири звезди са намалили цените на нощувките. Крайният резултат на фона на фалита на туристическата компания „Томас Кук” дава увереност, че  Лято`2020 може да е по-добро на базата на опита и професионализма на хората от туристическия сектор в община Несебър.

„Слънчев бряг“ АД е инвестирало над 1,5 млн. лева в подготовката на инфраструктурата за сезон`2019. Основните разходи са за поддръжката на улици, алеи, тротоари, озеленяване и охрана.

Над 700 000 лева са вложени във видеонаблюдение, охрана, контрол на достъпа и др. В „Слънчев бряг – изток“ са изградени високо технологични системи с оптична свързаност и висок процент надеждност.

Дружеството е отделило средства и за изграждането на ново улично осветление по Крайбрежна алея Слънчев бряг. През 2019 г. е монтирано ново LED осветление на стойност 50 000 лв. по цялата продължителност на крайбрежната алея в Слънчев бряг.

Командированите полицаи в Слънчев бряг за осигуряване на сигурността и спокойствието на гостите в курорта са повече от 120, включително от Румъния и Полша.