Слънчев бряг посреща 60 години

 

Над 1,5 милиона лева инвестира „Слънчев бряг“ АД за подготовката на 60-и юбилеен туристически сезон 2019 в комплекса

12 юни 2019 г., Слънчев бряг – „Слънчев бряг“ АД инвестира над 1.5 милиона лв. за подготовка на инфраструктурата за летен туристически сезон 2019 на територията на най-големия курортен комплекс у нас. Основните разходи са за поддържката на улици, алеи, тротоари, озеленяване и охрана. „Подготовката за юбилейния 60-и сезон в Слънчев бряг е част от дългосрочната програма на дружеството за инвестиции в поддръжка на инфраструктурата в комплекса“, коментира Златко Димитров, изпълнителен директор на „Слънчев бряг“ АД.

Както всяка година, основен приоритет остава сигурността, като над 700 хиляди лева са планирани за видеонаблюдение, охрана, контрол на достъпа и т.н. В Слънчев бряг-изток са изградени високотехнологични системи с оптична свързаност и висок процент надеждност. Контролът на сигурността е надграден със система, която наблюдава и отчита всеки автомобил, който влиза на територията на комплекса по регистрационен номер.

„Целта на тези мерки е осигуряването на комфорта и сигурността на туристите, които посещават Слънчев бряг, като и на собствениците на хотели, наематели и търговските обекти, които извършват дейност в комплекса. Не на последно място тези системи подпомагат работата на контролните органи и полицията, защото включват денонощен видео контрол и запис от повечето възлови точки, кръстовища и КПП-та в комплекса“, уточнява Златко Димитров.

През настоящия летен сезон 2019 г. на територията на Слънчев бряг-изток е приета нова транспортна схема, която подсигурява нормалното и безпрепятствено движение на туристи и транспортни средства в комплекса. Съгласно Закона за движение по пътищата са обособени близо 800 места за SMS паркиране.

Сред основните предизвикателства преди началото на всеки летен сезон в Слънчев бряг са опитите за нерегламентирано поставяне на множество търговски обекти, в това число рекламни табели и друг вид съоръжения. Голяма част от констатираните вече подобни обекти са премахнати, а служителите на „Слънчев бряг“ АД имат ангажимент да сигнализират Община Несебър при всеки констатиран случай на незаконен обект.

Над 600 хиляди лева са предвидени за озеленяване, паркоподдържане и алейно осветление. Засадени са над 5000 броя декоративни храсти в централната част на комплекса. Близо 200 хиляди лева ще бъдат инвестирани в ремонт и рехабилитация на улици, алеи и тротоари. Извършени са ремонтни дейности по отводняване на най- проблемните райони, както и подмяна на голяма част от уличното осветление.

Припомняме, че „Слънчев бряг“ АД е акционерно дружество с мажоритарен собственик Министерство на туризма. „Слънчев бряг“ АД не инкасира приходи от данъци на собственици на хотели, търговски обекти и живеещи на територията на комплекса. Дружеството отговаря за поддържката на инфраструктурата в Слънчев бряг-изток – улици, осветление, маркировки, зелени площи, подсигуряване на сигурността на курорта, видео наблюдение и т.н., което се извършва със собствени средства чрез дейности, одобрени в Общите условия на „Слънчев бряг“ АД.