Социолог заговори за залеза на Борисов

Конкуренцията на премиера с президента Радев е смешна, прилича на селско състезание, коментира Първан Симеонов

Бойко Борисов се намира в залеза си, а той понякога е и златен. Това каза в студиото на Bulgaria ON AIR социологът Първан Симеонов.

„Смешно е когато президент и премиер се конкурират, прилича на селско състезание. Ясната политика с приоритети трябва да се отстоява съвместно и от двамата“, добави той.

Социологът коментира предстоящото посещение на премиера в Русия.

Според него Борисов може да се окаже на точното време и място, но това е по- скоро въпрос на късмет.

„Би било добре ако успеем да изтъргуваме бизнеса. Няма място за завои към една държава с вертикална власт и без правосъдна система. Това, че тази година има 25% по- малко руски туристи, не е проблем – ще дойдат британски туристи на тяхно място“, коментира Симеонов.

Той нарече предварителното необявяване на срещата на Борисов с Путин „свенливо“ поведение на Министерсия съвет и пресцентъра.

Политическият анализатор Арман Бабикян пък каза, че изборите все повече стават занаят и настървението, с което се провеждат нараства.

„Залогът става твърде висок на фона на това противоборство. БСП казаха, че са хвърлили целия си ресурс в тези избори в Галиче, за тях победата е на всяка цена“, заяви политологът.

Според него различията между БСП и ГЕРБ намаляват заради лекия завой на България на Изток.

„България може да се окаже на гребена на вълната. Щатите системно се оттеглят от своите ангажименти и това праща Европа в орбитата на Москва“, каза още Бабикян.