Спира ли мигрантите „великата“ българска ограда като ги залавят чак в София

Полицията залови близо 30 мигранти, но едва в София

Столичната полиция залови снощи на Централна гара 29 нелегални мигранти от Сирия във влак, който пътува за Белград. Заради залавянето им се наложи да бъдат изключени контактната мрежа на влаковете и електрозахранването на гарата, защото хората се намирали върху покривите на вагоните.

Сигналът е подаден на тел. 112 от човек, който забелязал съмнителни лица в товарен влак, идващ от Турция за Сърбия. В един от вагоните са открити 29 нелегални мигранти в добро здравословно състояние. Те са 14 жени, 9 мъже и 6 деца. Вагонът, в който са открити, е запечатан, но отгоре брезентът е срязан – най-вероятно от там са влезли във вагона.

Лицата са от сирийски произход без документи за самоличност. Задържаните са откарани в две от столичните полицейски управления. От началото на годината има три подобни случая на задържане на мигранти във влак.

Фактите показват, че или „великата“ българска телена ограда е била преодоляна както се е случвало многократно или българските гранични полицаи и митничари са пропуснали проверката на жп вагон идващ от Турция и мигрантите са били скрити на турска територия …

снимка : Elena Yoncheva

Свободен автор – Философът