Спри се, народе! Вървиш след простите и неуките, които и да искат, не могат

Всеки ден ТВ и вестници показват как се краде в България!! Нагласени търгове,съмнителни поръчки-управляващи и опозиция,кметове от различни партии!!

В здравната каса всяка година влизат 3.2 милиарда лева пари от нас българите, но само „Елита от Лекари бърка” в нея и все е „източена”. Всяка година има матури и скандали около тях, и пак най-учените са забъркани!! За митниците да не „говорим”, по дузина ги арестуват, съдят, пускат, назначават, уволняват, после пак арести и ….накрая 50% от стоките са или контрабандни, или без акциз или ….край няма!!

За КАТ, съд и полиция не ми се и мисли, точно там работят само елити, образовани и културни, НО резултатът е налице. Българите сме най-бедни, болни, необразовани и ограбвани!! Последни по всички класации!! Инак рИформи от сутрин до вечер се правят или ще се правят!!

Пътят към ада е постлан с добри намерения!А животът е ясен и предвидим!! Според официалните данни на НОИ за 2016 г. отпуснатите пенсии на основание намалена трудоспособност са над 907 хиляди, а разходите за тях са 1.36 млрд. лв. Това представлява около 17% от целия бюджет на НОИ за миналата година. Фрапираща е информацията, че половината от пенсиите за 2016 г. са отпуснати именно на това основание. Сякаш в България е имало война!

Не трябват рИформи, а СМЯНА !!

И тоя химн… „Върви, народе…”

…Време е това „върви” да се махне и на негово място да се сложи „Спри се, народе!”, вървиш в грешната посока, вървиш след простите и неуките, които дори и да искат, не могат. А те и не искат. Спри се и се огледай! Все трябва сред теб да е останала малко мъдрост или поне рефлекс за оцеляване. Спри и потърси на спокойствие. Поне опитай! Пък, ако не намериш, върви, върви на…

Мони Монев