Сривът на Търговския регистър май е саботаж

Магнитски диша във врата на българския октопод ,който кърви и излива отровата си, коментира Румяна Ченалова

Сривът на Търговския регистър май е саботаж. Затова намекна лидерът на ДСБ Атанас Атанасов в интервю за бТВ. Мирише на ГЕРБ отвсякъде, изтъкна той.

Бившата съдийка Румяна Ченалова също отправи подобно твърдение.

„Унищожаването на информация е престъпление. Мащабността на действията говори , че няКОЙ очаква тази информация да бъде използвана срещу него. Това би могло да се случи при сериозно дискредитиране на държавното управление и огласяване структурите на олигархично-мафиотския модел“, коментира тя във Фейсбук.

„България е с остър дефицит на хора, които не са вплетени в мрежата на този модел, било то чрез заемане на длъжност в огромната и ненужна администрация, или по линията на зависимости в частния бизнес. Една трета от населението са пенсионери и учащи. Българите в активна възраст са зад граница. Вътрешни фактори за промяна на ситуацията почти няма. Защо е тогава тази паника и действия, допълнени от странна поредица „самоубийства“ и убийства?“, попита бившата съдийка.

„Струва ми се, че са задвижени външни фактори и предстои огласяване на резултати от приключили проверки и разследвания. ТЕ знаят това. Магнитски диша във врата на българския октопод ,който кърви и излива отровата си“, подчерта тя.

„Ние имаме болезнен опит да живеем в отровна среда. Ще оцелеем и този път. Оцеляването обаче не е качество, нито причина за гордост. Ролята на жертва не е достойнство. Очакването на спасител не е чест“, коментира Ченалова.

„Българинът е воин. Просто трябва да си припомни-с гените, с душата си онази заръка на хан Кубрат за силата на единството“, добави тя.