Стават чудеса, пострадалите от потопа посрещат Коледа в ремонтирани къщи

 Мая Манолова нахока областният управител на Бургас, иска да е по-активен и деретата, за които държавата отговаря, да бъдат почистени

Стават чудеса. пострадалите от потопа в община Камено ще посрещнат Коледа в ремонтирани къщи. Пред камерата на Нова телевизия обаче омбудсманът Мая Манолова си позволи да нахока губернатора.

„Има проблем с деретата, които са отговорност на държавата и са извън границите на населените места. Призовавам финансовия министър да отпусне необходимите средства и областният управител на Бургас да бъде по-активен, за да може деретата, за които държавата отговаря, да бъдат приведени в добро състояние“, заяви тя.

Парите за ремонта на къщите бяха осигурени от SMS кампанията на БЧК. Стотици доброволци помагаха за възстановяването, а от седмица работи и детската градина в село Черни връх. Средствата осигури Манолова.

В общината са доволни, че тя е успяла да се договори с електроразпределителното дружество да им бъдат опростени сметките, когато са работили влагоабсорбаторите.

Детската градина в Черни връх е била под вода. Ремонтът й е направен с пари бюджета на обмудсмана на републиката. Докато той приключи, децата всеки ден изминавали по 36 километра до съседното село, където ползвали базата. Всички 29 деца спят в нови креватчета.