Станишев се жалва от Нинова и телефонна кампания срещу него в БСП

„Не се чувствам като политик, който е паднал от мотора. Вчера БСП пропусна възможност да спечелим изборите за европарламент. Ясно е, че Елена и аз сме най-желани за водачи на листата. От „Позитано“ 20 беше съобщено, че с Йончева имаме най-много номинации. Можеше да се гласува челна двойка, както направиха германските социалисти. Притеснявам се, че БСП ще бъде доразделена. Европейските избори са за мобилизация на твърдите ядра. Имаме системен проблем на евровота. Мобилизацията на нашия електорат винаги е била по-малка и се създава напрежение“. Това заяви пред БТВ президентът на ПЕС Сергей Станишев.

„Не се почувствах предаден и обиден, а подкрепен от 45% от Националния съвет и казах, че няма да предам доверието на тези хора, които застанаха зад мен. Разделителните линии в партията са преодолими. Поздравих Елена, пожелах й успех и кураж. Тя подкрепи все пак моето предложение да бъдат гласувани първите две места. Моите гласове в Националния съвет са чисто политически“, каза още Станишев.

„Корнелия Нинова търси повод, има лично виждане, не става дума за различия в политиките ни. По логиката й, че аз не трябва да съм евродепутат, може и тя да не е лидер на БСП и водач на парламентарна група, за да не съчетава два поста“, коментира бившият лидер на „столетницата“.

Май едни 43 млн. лв. харизани от ГЕРБ на един руски гражданин да подкрепи друг руски гражданин не свършиха очакваното и остава да видим една позната търговия през месец май …