Строи ли се незаконно в Райския залив

Проверяват сигнал за изливане на мръсни води на плажа в Райския залив , който попада в защитена местност Колокита

Сигнал за незаконно строителство и изливане на мръсни води на плажа в Райския залив край Созопол е подал зрител на бТВ. Започнала е и проверка, а наемателят Стойчо Неделчев, който е и общински съветник сподели, че не разбира защо някой от хората, които имат вили в района подава сигнали вместо да се радва, че се чисти плажа. Явно на някого нарушавам спокойствието, коментира той.
Директорът на РИОСВ – Бургас Тонка Атанасова потвърди, че и тя е получила за изгаряне на отпадъци на плажа, но те не били опасни. Горели са дъски от стари дървени постройки. Новата кметица на Община Созопол Катя Стоянова пък уточни, че разрешителното за преместваем обект било издадено съгласно одобрената от Министерството на туризма схема.
Само не стана ясно как е стигнал до пясъка, като достъпът до плажната ивица е блокиран. Заливът е затворен с бетонни стени и желязна ограда, но въпреки това е отдаден под наем на Неделчев.
Оказва се, че само името е оцеляло от някогашния Райски залив. Гората е отрупана с бетонни постройки, а плажът – с боклуци.