Сутеньори заробват красавици от Бургас със секс, пари и лъжи

След като веднъж приспят с тях, ги заплашват, че ще опозорят близките им и ги принуждават да проституират в Германия, а с парите си купуват коли за милиони

Белите робини от Бургас, омайвали богатите германци, за които Avantage.bg вчера писа, са превърнали сутеньорите си в милионери, а те самите са живеели в бедност. Красавиците били принудени да спят с грозни чички и дядки, а всяко евро, което спечелят да го дават на мургавите си господари от страх да не бъдат опозорени близките им.
Директорът на Специализираната прокуратура Димитър Петров разкри, че на четирима сутеньори вече са повдигнати обвинения за участие в организирана престъпна група за трафик на жени.
Групата е работила на територията на България и Федерална Република Германия. Градовете в България, в които е била най-активна, са София, Ямбол, Силистра, Бургас. Специализирана операция е проведе вчера, съобщиха от МВР.
Начините, по които жертвите са били склонявани са били два – първият започвал с връзка, уж любовна, след това момичето е пращано да проституира в Германия, а вторият – правени са видеозаписи и жертвите са изнудвани, че ако не работят ще бъдат опозорени. Момичетата са пълнолетни, като на територията на България са установени пет жертви на престъпната групировка, поясни ръководителят на Специализираната прокуратура Димитър Петров.
Той застана пред медиите, за да даде подробности за разбитата организирана престъпна група в Бургас.
В рамките на процесуално-следствените действия е иззето голямо количество пари, банкови нареждания за над 500 000 лева.
Директорът на ГДБОП главен комисар Ивайло Спиридонов допълни, че разследването е започнало през юни месец т.г., когато служители на отдел „Трансгранична организирана престъпност“ са придобили информация за лица, демонстриращи висок стандарт на живот без съответстващи на него доходи.
В хода на започналото разследване информацията е разширена. Установено е, че част от паричните средства са изпращани с платежни нареждания, другия са взимани на ръка от лицата, които са склонявали жертвите да проституират в Германия. Много малка част от паричните средства са давани на момичетата, които били настанявани в квартири, наемани от сутеньорите, а много от тях не са знаели какви парични средства е имало в банковата сметка на тяхно име. При претърсванията са намерени изключително скъпи автомобили и часовници, заяви главен комисар Спиридонов и уточни, че само закупените автомобили възлизат на стойност над 1,8 милиона лева.
Докато наглите роми са тънели в разкош, жертвите, загубили своето достойнство и мечти, са живеели в бедност и страх. Страхували се, че ако избягат, в Интернет ще се появят голи снимки и скандални клипове, а близките им ще научат, че са се превърнали в проститутки.
И най-скромната девойка може да бъде омаяна с любовни клетви и обещания. Затова не бързайте да съдите момичетата, превърнали се в бели робини, а се опитайте да предпазите собствените си деца, като ги предразполагате да споделят преживяванията си, съветват психолози.