Събират капачки в Бургас за нов реанимобил с оборудване за бебета

На централния площад „Тройката“ в морския град е поставено голямо метално сърце, в което всеки, съпричастен към кампанията, може да пуска всякакви пластмасови капачки

В Бургас днес беше даден официален старт на кампания за събиране на капачки. Целта на инициативата е закупуване на реанимобил с оборудване за бебета. На централния площад „Тройката“ в морския град е поставено голямо метално сърце, в което всеки, съпричастен към кампанията, може да пуска всякакви пластмасови капачки, съобщава БНТ.
Инициативата „Да напълним Голямото сърце на Бургас“ е по идея на клуб „България за младите“ към ПП ГЕРБ и е продължение на идеята на ученици от града от миналата година, благодарение на която е закупен кувьоз за нуждите на Отделението по неонатология. За един тон събрани капачки след рециклиране се получават около 500 лв., а цената на линейката е около 60 000, казаха организаторите.
„Имаме много събрани, поради това, че започнахме кампанията още преди две седмици, събрали сме сигурно на склад може би два пъти, колкото сърцето“, каза пред камерата на националната телевизия организаторът на събитието Радовеста Стюарт.
„Ние решихме това да прерасне в друго добро, от което има нужда отделението по неонатология, болницата и въобще децата на Бургас“, добавя неонатологът от УМБАЛ-Бургас д-р Силвия Томова.