Съдът задължи НАП да предостави на БОЕЦ докладите за несъбраното ДДС!

С решение 4708 Административен съд София -град, съдия Калина Пецова отмени отказа на НАП да ни предоставят докладите си до Министерството на финансите за източеното ДДС! Това е важен пробив, защото доказваме, че министър Владислав Горанов е знаел и е бил запознат с размера на източеното ДДС! Припомняме, че през март БОЕЦ огласихме документи получени по ЗДОИ от НАП, от които става ясно, че след 2000г. над 16.2 МИЛИАРДА ЛЕВА е размера на несъбраното ДДС по влезли в сила ревизионни актове на НАП! По този повод БОЕЦ получихме и официално писмо от министъра на финансите, Владислав Горанов, с което ни уведомява, че не е запознат и в министерството не  разполагат с тази информация. Още тогава заявихем, че това е лъжа, с която Горанов се опитва да се измъкне от отговорност осъзнавайки размера на скандала и нанесените на държавата щети заради неговото бездействие и неупражнен контрол върху дейността на НАП. През последните почти десет години Владислав Горанов е два мандата министър на финансите и един мандат зам. министър. Той е и председатетел на управителният съвет н НАП.

Преди месец БОЕЦ разкрихме и че прокуратурата , включително и зам. главният прокурор Иван Гешев,  през последните няколко години е сключила 2135 (две хиляди сто тридесет и пет) споразумения с ОПГ-та и лица уличени в данъчни измами и източване на ДДС. Това потвърждава съмненията ни, че схемите за източване на милиарди ДДС от бюджета на държавата се реализират с прякото съучастие на интитуциите – НАП и прокуратурата. Мафията е превзела държавата и използва институциите за достъп до обществените средства и прикриване на престъпленията си.

Внесохме сигнали до всички компетентни органи, включителни и до ЕК. Внесохме и конкретни сигнали срещу Владислав Горанов и Бойко Борисов.  И продължихме битката си за установяване на Истината за този най-голям грабеж в новата ни история. Последваха тежки удари срещу нас, но те само ни амбицират още повче! За съжаление съдът потвърди отказа на НАП да ни предостави и списък на фирмите източили милиардите ДДС с аргумента, че това представлява данъчна и осигурителн тайна. 

Битката продължава!

ПРЕДИСТОРИЯТА!

На 18.04.2018г БОЕЦ внесохме жалба в Административен съд София – град срещу отказа на НАП да ни предоставят докалдите си за несъбраното ДДС и  имената на фирмите длъжници, с установени задължения за ДДС на обща стойност над 16.2 милиарда лева.

На 20.03.2018г. на пресконференция в БТА София, БОЕЦ изнесохме документи, от които става ясно, че за периода след 2000г. над 16.2 милиарда лева са установените с ревизионни актове на НАП задължения и злоупореби с ДДС, като почти 6 милиарда лева вече са обявени за несъбираеми. В следващите дни БОЕЦ сезирахме всички институции – прокуратура, парламент и президент, включително и Европейската комисия. Единствено от ЕК ни уведомиха, че нашите сигнали са изпратени до кабинентите на ресорните еврокомисари, а от прокуратурата препратиха сигнала ни срещу Борисов и Горанов заради ДДСгейт в специализираната прокуратура на Иван Гешев, който мълчи вече почти месец! След раследване на Биволъ депутата от ГЕРБ Димитър Гамишев подаде оставка и срещу него бе образувано наказателно призводство за източване на над 200 000 лева ДДС. БОЕЦ внесохме сигнал във ВКП и срещу друг депутат от управляващата партия – Борис Кърчев, реализирал същата схема за прехвърляне на фирма със задължения за над един милион лева на малоимотно лице. Явно източването на ДДС и данъчните измами се оказат масов спорт сред депутатите от ГЕРБ.

На 20.03. пред присъстващите медии БОЕЦ обявихме, че на 19.03 сме внесли Заявление по ЗДОИ до НАП с което искаме да ни бъде предоставена информация за фирмите и дружествата реализирали ДДС схемите, чрез които са източени милиардите от бюджета! Специфичното в нашето искане беше това, че изисквахме от НАП освен имената на фирмите бушони, които са в края на измамните схеми (по правило прехвърлени на малоимотни граждани), така също и имената на всички участници в схемата, с цел да стигнем до тези, които реално са източили и усвоили милиардите. В заявлението ни до НАП се казва:

‘Като неправителствена организация с дейност в обществена полза, като представители на гражданското общество и в личното си качество на български граждани и данъкоплатци,  на основание на чл.3, ал.2, т.1 във връзка с чл.14., ал.2, т.3 от Закона за достъп до обществена информация, както и на основание чл. 182, ал.3, т.2 от ДОПК, при условията на надделяващ обществен интерес,  ГД  БОЕЦ изискваме от Галя Димитрова в качеството и на изпълнителен директор на НАП, да ни  предостави в законоустановения срок, на хартиен носител, в писменна форма, на посоченият адрес на ГД  БОЕЦ, както и в електронен вид на електронната поща на БОЕЦ – gdboec@abv.bg, следната обществена  информация:

Първо: Пълен и изчерпателен списък на търговците и дружествата  длъжници, както и всички свързани с тях търговци по веригата в схемата на данъчната измама от началното звено на веригата , така нареченият „липсващ търговец”, до крайният ползвател на данъчното предимство, със задължения по влезли в сила ревизионни актове за дължим ДДС, в размер над 10 000лева, включително техния размер, за периода 01.01.2010 година – 31.12.2017 година.“

Исканата от нас информация се оказа проблем за НАП. Получихме отказ да ни бъде предоставена с аргумена, че представлява данъчна тайна. Няма как де се съгласим с това, защото по закон НАП са длъжни да публикуват и направят достояние на обществото имената на дружествата некоректни длъжници към държавата! И те го правят с дребни търговци дължащи по няколкостотоин до наколко хиляди лева, но имената на източилите стотици милиони и милиарди се оказват тайна и НАП ги пази! Въпроса е ЗАЩО? Дали защото олигарсите, собственици на въпросните дружества са собственици и на институциите, НАП и държавата? Дали защото НАП и прокуратурата са част от измамните схеми и са осигурявали чадър над престъпните групи занимаващи се с източване на ДДС и данъчни измами? Дали защото „от горе“ са спуснали заповед „да са пазят и да не се закачат“? Няма как да приемем този отказ и ще търсим отговорите в съда! БОЕЦ винаги водим битките си до край! И не защото вярваме в съдебната система, а защото вярваме, че Истината е най-силното ни оръжие и че българите имат прававо да знаят КОЙ обрича цял един народ на бедност и мизерия! КОЙ ограби и източи милиардите от гърба на най-бедният народ в Европа! КОЙ пази престъпниците и осигурява чадър над престъпната им дейност!

Междувременно, след направените от БОЕЦ разкрития разбрахме, че в НАП са започнали съкращения на цели структури обхващащи над 300 служители на ниско ниво в Агенцията. Нито един началник, нито един шеф на отдел, нито един от висшето ръководството. Така мафията покрива следите си, замазва отговорността и спасява своите хора. Бушоните горят, играчите оцеляват и схемите продължават. За допълнително отвличане на общественото внимание винаги може да се спретне и някой зрелищен ярест, или показна акция. Познато нали? Все пак 16 милиарда са 16 милиарда и тази тайна мафията ще пази на всяка цена! БОЕЦ ще продължим да разобличаваме управляващата ни мафия и ще се борим за истината на всяка цена!

БОЕЦ получихме множество сигнали, както и информация от служители от НАП, с конкретни факти и документи за престъпни схеми за данъчни измами с участието на служители от администрацията и прокуратурата. На следващата пресконференция ще огласим информацията с която разполагаме, както и следващите си действия.

Изразяваме своята благодарност към адвокат Пламен Кирилов за добровлният труд и съдействието по изготвянето на Жалбата.

БОЕЦ финансираме цялата си дейност сами, а делата срещу криминализираните институции и мафията превзела държавата ни  тепърва започват. Поемаме рисковете, плащаме цената за действията си срещу корумпираните ни управници,борим се за свободата си, будим заспалите и събираме непримиримите. За нашите съмишленици и всеки, който е съпричастен с битките ни и би искал да ни подкрепи, публикуваме банковата сметка на Сдружението. Благодарим за подкрепата, това е обща битка на гражданите срещу мафията!

ГД „БОЕЦ”

ЕИК 176949776

Адрес: гр.Видин, к-с”Панония” бл.4, ап.157

Тел.0899-591399

e-mail:gdboec@abv.bg

www.boec-bg.com

банкова сметка:

IBAN:BG39STSA93000024804131

BIC:STSAGBSF

Банка ДСК

#БОЕЦсрещуМАФИЯТА