Танцьори от танцова школа „ДЮН” спечелиха 17 квоти за световни финали

Млади таланти от танцова школа „ДЮН” се завърнаха от българското  квалификационно състезание за Dance World Cup  с цели 17 квоти за участие на световните финали в Прага. Състезателите на клуба завоюваха 6 първи места въпреки огромната конкуренция от цяла България.

„С първо място са отличени танците Soon will be found, All the jazz, Hypnotized, Queen bee, Scary shadows, Dream catcher.  Вторите, трети и четвърти места също дават право на състезателите да участват на финалите в Прага. Имаме и двама солисти с отлични резултати в категория съвременен танц – Василена Тодорова и Никол Аврамова – 3 и 4 място.Част от хореографиите са на самите танцьори. Сега ни очаква усилена подготовка и…..Пага, идваме!”, коментира на фейсбук страницата си Петя Стойкова, основател и хореограф на танцовата школа.

Dance World Cup ще се проведе между 27 юни и 6 юли тази година в столицата на Чехия.

Танцова школа „ДЮН” е създадена от сдружение “Танц БГ“. В нея се обучават деца и младежи от бургаски училища на възраст от 5 до 20 год. В школата се преподават следните танцови стилове: street dance, free style, hip-hop, модерен балет, съвременен танц и танцов театър, характерен танц.