ТОВА може да ВЗРИВИ кочината!

Georgi Borisov Georgiev

Успяхме да пробием омертата!
На 06.02.2019г. БОЕЦ сезирахме ВКП за записите „Яневагейт”, „Ти си го избра” и „Ало, Ваньо” и изисквахме от прокуратурата да образува пълна, задълбочена и всеобхватна проверка в рамките на досъдебно производство в хода на което да бъде извършено разследване на съдържанието на записите и разговорите и съдържащите се в тях данни за извършени тежки престъпления от общ характер, като корупция, злоупотреба с власт, търговия с влияние, злоупотреба с еропейски средства, престъпление срещу правосъдието и др.извършени от магистрати, членове на ВСС, премиер и депутати. Да бъдат разпитани всички участници в разговорите, визираните в тях лица, както и да бъдат събрани всички доказателства с цел установяване на обективната истина.

БОЕЦ считаме, че след образуваната проверка по същество на съдържанието на записа „Ало, Банов съм” и съдържащите се в него данни за извършени престъпления, няма причина прокуратурата да не образува проверка по същество и по този сигнал и визираните от нас записи, както и за тяхното съдържание и съдържащите се в тях данни за извършени престъпления. Още повече, че давностният срок във връзка с трита записа – „Яневагейт”, „Ти си го избра” и „Ало, Ваньо” не е изтекъл и прокуратурата има всички възможности и основания да извърши необходимата проверка.

Евентуален отказ да бъде образувана проверка ще е проява на двоен стандарт от прокуратурата и индикация за консумирано престъпление по служба от главният прокурор, както и прикриване на престъпление, престъпление по служба и уронване на престижа на съдебната система, чрез действия и бездействие сриващи доверието в съдебната система и прокуратурата. В този случай БОЕЦ обявихме, че ще бъдем принудени да сезираме ИВСС, Парламента и Президента за стартиране на производство и процедура по отстраняване на главният прокурор от длъжност.
И УСПЯХМЕ!
Получихме отговор от прокуратурата, с който прокурор Димитрова при СГП ни уведомява, че „в съдържанието на записите се навеждат данни за деяния (престъпления по посочени конкретни текстове от НК) извършени от магистрати, членове на ВСС и депутати“ и изпраща сигнала до специализираната прокуратура, която е компетентна да разследва висши магистрати и депутати. 
От отговора на прокуратурата се потвърждава, че извършените проверки по тези сигнала касаят само техният произход и начина по който са направени, но до сега НИКОЙ не е разследвал тяхното съдържание.
ЗА ПЪРВИ ПЪТ прокуратурата признава, че в самите записи се съдържат данни за извършени престъпления и то от хора по най-високите етажи на властта. Сега трябва да се упражни натиск върху прокуратурата , за да образуват досъдебно производство и записите и съдържащите се в тях данни и информация да бъдат разследвани по същество. Използвахме активността на цацаратурата по скандала „Ало, Банов съм“, показахме двойният им аршин и ги принудихме да се задействат.
Има една малка подробност, обаче. Шеф на специализираната прокуратура, която сега трябва да разследва записите „Яневагейт“, „Ти си го избра“ и „Ало, Ваньо“ е прокурор Франтишек. Същият прокурор Франтишек, който преди две години прекрати проверката по същите записи Яневагейт (публикувани от Биволъ) и същият Франтишек, който прекрати проверката по сигнала на БОЕЦ срещу Цацаров за ЦУМгейт! И господарите му го наградиха, като го направиха шеф на СП. Сега Франтишек е поставен в ситуация, в която няма полезен ход. Или трябва да нареди проверка и да изпълни конституционните си задължения след констатациите на СГП за наличие на данни за извършени престъпления в записите, като се обърне срещу господарите си. Или да покрие сигнала, като запази омертата и да демонстрира показно и да признае публично за своята зависимост и подчинение на мафията. Да видим. Сега е нужен натиск и гласност, тези записи и истинско разследване по тях могат да взривят мафията и дебелите! Те олицетворяват цялата мафиотска същност на Буда, Пеевски, Цацаров и кликата олигарси и ченгета превзели държавата!
Продължаваме!
#БОЕЦсрещуМАФИЯТА