Тревога! Пада катастрофално нивото на язовир „Камчия“, ще има ли воден режим в Бургас? (ВИДЕО)

Язовир Камчия, който снабдява Бургас и Варна с вода, в най-добрия случай е на 50% от своя капацитет, разкри Костадин Костадинов от „Възраждане“. Задава се воден режим

Вижте в какво състояние се намира управлявания от ГЕРБ и правителството на Бойко Борисов язовир „Камчия“! Нивото му пада и може да се стигне до воден режим в Бургас и Варна. Затова предупреди лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов.
„Язовир „Камчия“ умира. Тъй като той се намира в охранителна зона, снимаме на територията на неговата опашка до село Манолич, което е разрешено. Нивото е спаднало с повече от 10 метра. Състоянието е катастрофално. За да е паднало нивото с 10 метра, това означава, че язовирът е в най-добрия случай на 50% от своя капацитет“, заяви Костадинов.
Кой носи отговорност за това престъпно управление на този язовир, попита той. Очевидно е, че това, което се случва в Перник с язовир „Студена“ е част от престъпна схема за източване на бюджета и на язовирите, от което страдаме ние българите, коментира лидерът на „Възраждане“.
„Какви наказания ще понесе безотговорните политици за престъпленията си спрямо българските граждани? Ще има ли воден режим във Варна, Бургас и техните области“, пита той.
„Напомням, че най-големият варненски язовир „Цонево“ също е наполовина пресъхнал и неговото ниво също продължава да спада. Възраждане ще поиска отговори от отговорните лица и в случай на незаинтересованост от тяхна страна ще предприеме всички мерки за защита на българите от престъпния режим на Бойко Борисов“, уверява Костадинов.