Търкащите талони на Национална лотария убиват българския спорт

В следствие на “явлението” Национална лотария, приходите на Българския спорт са намаляли с над 43%

„Вчера на един светофар видях това момиче, което работи в магазина зад нея. Най-вероятно в обедната си почивка, тя беше седнала на тротоара и търкаше талони на Националната лотария…“

 

Така, като разказ, започва коментарът на Георги Величков, администратор на фейсбук-групата „Глас – гражднаска лига за активно самоуправление“. Но не е разказ, а описание на грозната действителност, в която живеем като съучастници.

Ето какво още споделя и предлага той:

Замислих се – колко пъти съм виждал богати хора или хора с възможности да търкат подобни талончета? 
Ами….не съм виждал. И достигнах до извода, че всъщност Васил Божков и двамата му партньори (собственици на Националната лотария) прибират огромни суми всеки месец от джобовете най-бедните хора в страната.
А още по-интересното е, че всички хора, които си купуват талони от националната лотария дори и не подозират, че по този начин УБИВАТ БЪЛГАРСКИЯ СПОРТ.

Как ли?

В следствие на “явлението” Национална лотария, приходите на Българския спорт са намаляли с над 43%. Тази и миналата година децата, практикуващи редица спортове, като лека атлетика например, нямаха републикански първенства, защото нямаше средства тези първенства да бъдат организирани.

Защо Националната лотария убива Българския спорт?

Защото Българския Спортен Тотализатор е основния източник на доходи, който финансира Българския спорт и когато народа не участва в игрите на БСТ, а си дава парите на Нац.лотария, за българския спорт пари няма.

За всички мои капиталистично настроени приятели:

Уважаеми капиталисти, 

В тази ситуация аз не обвинявам Васил Божков, защото ако не е той, ще е някой друг, аз обвинявам държавата, че е допуснала тази кражба УМИШЛЕНО. Има страни, в които има 10-20 различни видове лотарии и всички те отделят от своите постъпления определени суми, които отиват или в държавния бюджет или за спорта в тези страни.

Какъв е проблемът тук държавата да въведе рестрикции, които да казват: Г-н Божков, Вие печелите 200 милиона годишно, отделяйте 20% за спортуващите деца на България или отивайте да си правите Национална лотария в Зимбабве?
Ако греша, ми теглете една майна и да сме живи и здрави.

Поздрави и давайте добрия пример.