Убиецът на Виктория разкрит, загадките остават

В Германия е задържан 21-годишният Северин Красимиров от Русе, а у нас задочно са му повдигнати две обвинения

На петия ден след убийството на Виктория Маринова властта обяви, че убиецът е разкрит на извънреден брифинг в Министерския съвет.

За убийството на Виктория Маринова е задържан 21-годишният Северин Красимиров от Русе, съобщава бТВ.

Задържан е в Германия където се е укривал в три различни провинции.

Тялото на 30-годишната журналистка беше открито в събота – 6 октомври, на крайбрежната алея в Русе. Била е убита по особено жесток начин, като преди това е била изнасилена.

Северин Красимиров е с криминална регистрация за кражба за цветни метали, когато е бил на 10 години.

Вече има и повдигнати две задочни обвинения, свързани с изнасилването и убийството на 30-годишната телевизионна водеща. Едното обвинение е за убийство по особено жесток начин, което предвижда и затвор доживот.

„Всичко говори за спонтанно деяние, имаме информация, че цяла нощ е употребявал алкохол, намирал се е на мястото в изчакване. Преди нея е тичала друга жена. Случайно деяние”, каза вътрешният министър Младен Маринов.

По думите на главния прокурор Сотир Цацаров събраните до момента доказателства говорят за спонтанно нападение над жертвата с цел сексуално посегателство. „Самите травми са изключително брутални, тежки по своя характер и показващи тежки характерови отклонения”, каза Цацаров.

Част от облеклото на младата жена е открито в дома на заподозряния. ДНК експертиза потвърждава, че именно Северин е нейният убиец.

24 часа след убийството Северин напуснал страна през Дунав мост и избягал при майка си в Германия. Арестуван е снощи от германските власти. Очаква се да бъде екстрадиран.

Международният отзвук и политизирането на жестоката смърт на 30-годишната телевизионна водеща разгневи премиера Бойко Борисов.

Борисов изтъкна, че медиите са не четвъртата, а първата власт, затова е нужда и повече отговорност.

Българи направиха така, че очерниха държавата си по брутален и гаден начин, каза Борисов по повод международния отзвук, който получи убийството, жалва се премиерът.

Младен Маринов пък потвърди, че Красимиров се е укривал в три германски провинции.

„До момента не се изключва нито една версия за убийството – от личния живот до професионалната й дейност. Започната е проверка на всички факти и обстоятелства. Изготвен е списък на лица от криминалния контингент, извършен е оглед, назначени са съответните експертизи”, уточни Маринов.

Главният прокурор Сотир Цацаров също потвърди, че разследването на жестоко убийство продължава по всички възможни версии.

Изнасилването и побоят са били брутални. Преди нападението заподозряният за убийството Северин е употребил голямо количество алкохол. Тренирал е бокс.

Възниква въпросът защо 21-годишният изверг, който от 10-годишен има криминална регистрация, защото „брал“ метали, е оставен да тренира, използвайки красиви журналистки за боксови круши? Защо един изнасилвач, след като си задоволи нагона, ще продължи да удря и души жертвата си, докато не я убие, а после ще отнесе мобилния й телефон и други нейни вещи до къщата на леля си, където живеел? Защо вместо да бяга към Германия, за да не бъде разкрит, ще остави кървавите дрехи в дома си?

Вероятно циганинът, който според разследващите е убил смелата Виктория, е бил противник на “свободата на словото”. Така уродът е изразил своята „гражданска позиция“.