Убиецът Северин се разкайва, адвокатът му се страхува от линч

Служебният защитник Иван Дойнов пожела извергът да остане зад решетките, защото това било най-сигурното място за него, тъй като имало опасност от саморазправа

Много съжалявам, не мога да повярвам, че аз съм го направил. Това каза пред медиите убиецът на Виктория Маринова. Дали гадният циганин, който уби смелата журналистка, е изпълнявал поръчка или просто е враг на свободното слово едва ли ще стане ясно, но пред камерата на Bulgaria ON AIR извергът разказа как тръгнал към дома на леля си пеша, а Виктория го задминала, тичайки. Не знам какво стана, не помня, оправда се гнусният изнасилвач.

Според съда има опасност Северин да се укрие или да извърши ново престъпление. Ден след убийството той е заминал за Германия при своите близки. Северин е проявявал агресия и към най-близките си хора.

Виктория Маринова е станала напълно случайна жертва на Северин. По делото няма данни той да я е познавал предварително. По лицето на жертвата има следи от 7 изключително тежки удара. Тя е починала от задушаване заради напълване на гърлото и с кръв.

Служебният защитник Иван Дойнов пожела Северин да остане зад решетките, защото това било най-сигурното място за него, тъй като имало опасност от саморазправа. Решението на Русенския окръжен съд не е окончателно. Съдът ще се занимава отново със случая следващият четвъртък.