Убиха журналистка, тялото й е обезобразено

Смъртта й е причинена от удари в главата и задушаване след изнасилване

Административната директорка на русенската телевизия Ти Ви Ен Виктория Маринова, която е и водеща на предаване, е намерена убита. Трупът на 30-годишната жена е открит вчера на дунавския кей в района под Захарната фабрика, а пред камерата на БНТ вътрешният министър Младен Маринов каза, че преди бруталното убийство жертвата е била изнасилена.

Смъртта на младата жената била причинена от удари в главата и задушаване, разкри пък заместник-директорът на полицията в града Илиян Енчев пред Нова телевизия. На няколко метра от обезобразеното тяло са открити и вещи на убитата. Сигналът е бил подаден в 14.18 часа в събота от гражданин.

„Фиксирани са и са иззети по реда на НПК множество находки, включително и генетичен материал, по който от сутринта съм осигурил колеги от Института по криминология да започват работа по установяване на ДНК-профил и различни дактилоскопни следи, иззети от местопрестъплението“, каза вътрешният министър.

Окръжният прокурор на Русе Георги Георгиев поясни, че са извършени огледи и претърсвания. Иззет е и автомобилът на жертвата. Той не бил в близост до мястото, където е открито тялото, но е установено, че е паркиран там от жената. Назначени са различни по вид експертизи, включително и технически – на мобилни устройства.

При откриването на трупа са липсвали мобилния телефон, ключовете за автомобила, очилата и някои от дрехите на Маринова. Вещите все още не са намерени.

Престъплението е извършено, докато младата жена е тичала по алеята, каза Илиян Енчев.

„Това е една алея, по която спортуват голяма част от гражданите на Русе“, поясни вътрешният министър. И добави, че в близост до местопрестъплението има психиатрично заведение и хората, настанени там, са обект на проверка.

„Работи се с най-близкото обкръжение на пострадалата, за да установим нейните контакти, нейния живот, проблеми, които е имала преди да се случи това”, каза Маринов. И добави, че към момента няма данни жертвата да е получавала заплахи. Тя е разведена, с едно дете.

Криминалисти с дълъг стаж казват, че не помнят в Русе да е имало такова брутално престъпление. Полицията работи по няколко версии, включително и тази, че убийството е свързано с работата на телевизионната водеща.