Ужасна гледка в Слънчев бряг: Морето изхвърли делфин с отрязани перки

Докато в Несебър първите туристи се радват на делфин, който си играят с вълните, на плажа в Слънчев бряг се появи морски бозайник с отрязани перки

Мъртъв делфин се появи на плажа в Слънчев Бряг. Цветомир Попов е изпратил за рубриката „Моята новина“ снимка на морски бозайник с отрязани перки. Гледката е потресаваща!
Изтреблението на делфините започва още началото на летния сезон. Първите туристи в Несебър пък се радват на делфини. Даниела Байчева пък е изпратила видеоклип, на които си вижда как те си играят с вълните.
Защо умират делфините? На този въпрос неотдавна се опита да даде отговор Атанас Русев от сдружение „Да запазим Корал”.
Според него най-големият враг на черноморските бозайници са турските бракониери, които опъват огромни мрежи за калкан навътре в морето. Популацията на делфините обач намалява и до пет-десет години може да изчезнат напълно.
Изводите са, че смъртта на делфините е в следствие на специализиран бракониерски риболов, който се развива вътре в морето. Той се случва на бреговете на България, Румъния и Украйна. Уловът е високотехнологичен и носи големи печалби.
Риболовът се изпълнява от специализирани морски съдове и със стотици километри дънни мрежи за калкан, които се поставят на 50 до 70 м дълбочина и в тях влизат делфините. Когато се оплетат и не успеят да излязат до пет минути, те се удавят.
Бракониерите много добре знаят, че в нашето море няма никакъв контрол и това е един лесен начин за печалба.
Най-притеснителното според Атанас Русев обаче е, че максимум 5% от мъртвите делфини стигат до брега, а вътре в морето те са хиляди.